onsdag 29 februari 2012

Vårkänslor...

Ja det är inte utan.... solen sken och det var + 10-12  idag. Såg en jänkare med cabben nere och det börjar vårstädas. Folk börjar köa till återvinningen i Jordbro, det är också ett säkert vårtecken.
  Men en som inte inte visar några tecken, varken på vår eller vilja, det är Reinfeldt.
Nu är det stora saker på gång inom gruvnäringen i Pajala och på andra ställen, men något större intresse verkar han inte visa på att ge regeringshjälp. Det behövs utbildning och bostäder däruppe. Snabbt också, Asien vill ha stål och järn.  Vi har visst en näringsminister i Sverige också, men hon fladdrar omkring som ett Lööf...
   Regeringen snackar om arbetslinjen och att folk ska arbeta. Bra, men ge dem förutsättningarna då ! Fok vill ju arbeta, 3000 har sökt gruvjobb trots att de inte har annonserats  ut! Det visar väl på intresse om något !
 Billström, som ska vara migrationsminister snackar om arbetskraftsinvandring! Hallå, det finns arbetslösa i landet så det räcker och blir över!  
   Arbete ja, läser om arbetsplats olyckor. Ett oroväckande högt antal omkommer och skadas svår varje år i landet. Tänk att det ska behöva vara så 2012! Arbetsgivare och fack måste satsa hårdare på att göra arbetsplaster säkrare. Jag vet att det är svårt där det handlar om ensamarbete, i jordbruk och skogsarbete. Men återigen: utbildning, utbildning!
 Det är bara onsdag, så jag sparar lite ork till helgen...
Nej vänta ! Arbetslinjen, gäller den inte Madeleine Bernadotte? Det lilla hon gör i New York är inte mycket till arbete.. men lö... apanage har hon säkert. Sverige har nog av bidragstagare, eller hur Reinfledt??

Inga kommentarer: