måndag 6 februari 2012

Cold, cold... inte heart, men vinter..

Alla känner väl till Hank Williams klassiker Cold, cold heart ? Om inte, ja det är var och ens förlust.
    Kallt är det som sagt, 100-tals människor runt om i Europa har frusit ihjäl. Inga i Sverige än så länge, som man vet om i alla fall. Vi ha väl ett bättre socialt skyddsnät än i t.ex Rumänien och Ukraina.
   Därmed är jag inne på NKs nya giv. Man säljer lakan med kartongtryck för 700 kr styck. Ett Holländskt företag trycker dem och de vill visa på situationen  för de hemlösa. Överskottet  på försäljningen går också till de hemlösa säger de. NK har köpt in 4(!!) st. Om alla säljs för en kostnad av 2800 kr, hur mycket går till de hemlösa? NK säger sig gå + - 0 på det hela. Då går väl allt till Holland och inte till de hemlösa i Stockholm. Inte lär det bli  många ören till var och en om nu så skulle ske. Kanske några får en kopp kaffe och en bulle..
   Undrar om Reinfeldt skulle tänkas köpa ett set ?   Hahahahahahaha !!!

Så har man valt en ny president i Finland, Sauli Niinistö. Aftonbladet lyckas som vanligt få en del om bakfoten. De skriver att han är ingift i släkten med Maria Westerstrand. Nja, jag vill nog påstå att det är tvärtom ! Maria är gift med en brorson till Niinistö !  Han är något större än henne, politiskt sett. Men journalisten - en man- kanske skrev ur ett genusperspektiv. Vanligt i dagens mediavärld. Och PK- politiskt korrekt.

 Politik ja, Som vanligt lyckas Reinfeldt och lilla Asken  förvandla Malmömorden till ett lokalpolitiskt problem. Nu är det S som styr i Malmö. Om samma sak hänt i Nacka eller Värmdö, tror någon att de skyllt detta på kommunalråden där, två blåa kommuner. Inte det? Nä, tänkte väl det! Polisen är statlig och då är det justitieminister och regeringen som har det övergripande ansvaret. Thomas Bodström tycker likadant i ledarbloggen i Aftonbladet. Nu gjorde väl inte han som minister så särskilt mycket för att ta bort de 21 polisdistrikten och göra den effektivare... sten i glashus, någon ?
   Det är lätt att säga tulipanaros, men att göra en....

Inga kommentarer: