onsdag 1 februari 2012

Ny månad, nya tankar och tyckanden.

 Snön faller lätt, kylan har kommit. Men om den är så rysk vet jag inte. Spelar ingen roll, jag ska inte prata med den, bara förbanna den.
  Jag tillhör dem som gillar Leif GW och programmet veckans brott. Camilla är f.ö syster med en kollega från TN. Vad det nu har med saken att göra.  GW går ganska hårt åt polisen, deras organisation dåliga uppklarningsprocent av stora brott. Små struntar de i att utreda. Ja ett missshandelsfall för fyra år sen lade de ner, trots att de hade gärningsmän, bevis och vittnen. Nu ska de ta upp det igen. ja, nu har det varit på Tv, då vaknar deras dåliga samvete. Vad var det Bosse Ringholm sa om polisen: de är ju så lata!   Hur rätt hade inte han!
   Inte blir det bättre av att det finns 21 polisdistrikt med 800 datasystem som inte kan kommunicera med varandra! ( Aftonbladet 1/2). Det finns ingen samordning när det gäller inköp av utrustning. Heller. Det sitter alltså 21 " småpåvar" ute i landet och håller på sin prestige istället för att samarbeta vad gäller upphandling såväl som brott. Överhuvudtaget verkar det vara dåligt organiserat, lågt i tak, internkritik ska man inte komma med, det kan vara ett hinder i karriären, enligt GW, Så handskas man alltså med skattemedel! Den enda som vågat säga något är rikspolischefen Svensson. Men till vilken nytta? Vi har ju en justitieminister ( jodå !) som inte gör så mycket väsen av sig, hon är ju ytterst ansvarig för polisen och dess verksamhet.
    När får vi se henne strosa runt i stadsdelarna Rosengård och Fosie i Malmö ? Ingen risk att hon blir träffad så liten som hon är.  Detta är det enda politiska i dagens text.

Men det finns glädjeämnen också !   Brynäs  ligger i topp i elistserien, dagarna blir längre och ljusare och man är frisk. Samt att man har en kvinna bredvid sig som sitter och ritar och målar och som man bollar idéer och skrattar med - varje dag! En liten vit mjuk hund som ligger vid ens fötter är heller inte att förakta!
   Inte undra på att man mår bra!

1 kommentar:

Måna sa...

Håller med. Samtidigt kan en del av anledningarna till att småbrott bortprioriteras, vara snål budget. Men vad vet man, det är ju alltid så det låter från polisens håll. Vad gäller misshandelsfallet som lades ner för fyra år sedan så dementerar polisen en del av GW´s uppgifter. Den gripne mannen, som sägs vara gärningsmannen, greps på annan plats och i ett annat sammanhang. Vad det nu ska
betyda... Dock erkänner de att de har klantat sig.
För övrigt är jag inte lika glad då Djurgården ligger i andra änden av elitserien äv vad Brynäs gör... Dock förstår jag att du mår bra i rara mammas sällskap. Och den lilla vita hårtussen, förstås! ;0)