lördag 28 januari 2012

Lite lätt "lördagsgodis"

Jaha, så fick vi då äntligen en arbetare som ledare för ett arbetarparti. Det har inte skett sedan Per-Albin, murarsonen från Skåne. Någon klagade över att Juholt inte var akademiker och därför inte lämpad som partiledare, eller statsminister. Om det hade blivit så. Som sagt, Per-Albin var det inte, ej heller Ingvar Karlsson, Göran Persson. För att inte tala om Fälldin Det gick ju bra, ja kanske inte för Fälldin, men ändå. Både reinfeldt och Bildt är det, men, ja, inte är de precis i Einsteinklass inte.  Men nu får vi låta Löfven visa framfötterna i åtminstone 100 dagar- ett mått media brukar använda innan -vi säger något. men har man lett ett förbund större än partiet, mött olika människor, förhandlat med kapitalet, sitter styrelser så vet han nog en hel del om hur det fungerar.  En erfarenhet som många saknar när de tillträder. Ta Göran Hägglund, en springpojke åt Alf i många år, "bara" 2 årig social linje. ja, ni fattar. Helgen blir avgörande för KDs framtid- som partiet enligt min ringa mening har bakom sig.
    Även om vi pensionärer också har den bakom oss, så måste vi ställa krav på samhället. Ta bankerna t.ex.  Nu vill de inte hantera kontanter, inte ha kunder i lokalen o.s.v.  En gång i tiden var vi viktiga för banken, de hade ett ansvar för medborgarnas pengar och gav service. Nu är det bara aktieägarnas pengar som betyder något, deras vinster ska maximeras, miljonbonusar ska delas ut till chefer o.s.v. Men vad de glömmer är att mycket av bankernas kapital kommer från småspararna från början.... Invandrarna är en annan grupp som utnyttjar bankkontoren för att  skicka pengar till hemländerna och även ta ut dem för att ha hemma. De är vana med kontanter och många är inte ens betrodda med kort då de saknar  fast inkomst. Vem tänker på dem ?   Nä, något samhällsansvar har bankerna inte, inte heller telia heller som det verkar. En familj utanför Iggesund har varit utan fast telefon i över en månad efter stormen Dagmar.
  Man kan undra vart samhället är på väg ? Ska vi göra som fotbollen och hockeyn, sälja och köpa" spelare" av varandra?   Nej jag säger som Älga-Per från Hamrånge: det skjuts för lite...
   Nu blir det tid för bastu och nya rena tankar...

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig Torbjörn, hoppas att Löfvén får det stöd som Juholt inte fick. Själv har jag absolut inga större förhoppningar att så sker med tanke på det inkompetenta VU som består av 5 ordinarie ledamöter varav 4 är kvinnor. Man kan hoppas att han har pondus a´la Sträng för att sätta dessa damer på plats. När det gäller att skjuta lite mer så verkar det att skjutas alldeles förskräckligt i Malmö där borde man sätta in Anti-Terroriststyrkan om det finns nån?