måndag 23 januari 2012

Hej mitt vinterland...

ja så hette en populär låt 1963 med Lena Conradsson. Den har sen sjungits in av många andra. Det hör inte hit, inte låten heller. Egentligen.
  Nej, det handlar om att det har kommit snö och nu ligger den vit och fin även här i Haninge. I går kom det stora lappvantar dalande, sådana som man vill se på julaftonskvällen. Men bättre sent än aldrig, som stinsen sa när tåget kom.
  Vintern har hittills varit grå och trist, regn o rusk och stormar. Först Dagmar, sen Emil och senast Håkan.
Ja, jag menar Juholt såklart !   Men risken finns för fler stormar, kanske orkaner. Vad ska vi döpa dem till ? Carin, Sven-Olof, Thomas, Vanja ???  Ja, ni vet vilka jag menar. VU ( väldigt underliga) ska försöka få fram en ny partiledare. Frågan är hur det ska gå till. Bara inte den tidigare valberedningen med Andnor och göteborgaren Johansson är med. Honom är jag besviken på, trodde att han var mer än en stark  lokalpolitiker, men icke: det får inte bli en stockholmare eller en akademiker, sa han. Herregud, tror han fortfarande att vi lever i Erlanders Sverige när varvsindustrin var stor i Göteborg? Bevare mig väl för provins-påvar av det slaget! Partiet ska ledas av den som är "betrodd" i hela landet och som vill det bästa för Sverige, bort med falanger, sånt ska inte finnas i ett parti som vill - och ska - leda landet. Punkt!
  Just nu kan jag nästan höra hur firma Borg& Reinfeldt sitter och skrattar. Enda trösten är att KD verkar begå självmord, politiskt sett. Den 28 har de sin stora uppgörelse om vem som ska leda partiet, de har ju sina falanger också, höger och extremhöger. Fast de kallar sig inte så, men deras åsikter! Livets Ord, kan det bli mer extremt?

 Nej, nu får det vara nog med politik för idag. Det är måndag och veckan ligger öppen för förslag, inga plikter bara nöjen, ja handla, gå ut med hunden och sopa undan lite snö, det står man ut med! Inte ens den röriga amerikanska presidentkandidatkampanjen - vilket långt ord!- ska störa mig, trots att den har stora inslag av dubbelmoral och hyckleri. Men det är i USA det, sånt sysslar väl inte vi med här ? Eller?  Jaså !!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad säger du om den Finska valkampanjen gällande ny president? Där verkar det gå lugnare till. Juholt affären är ett skräckexempel på hur SAP har nått vägs ände. Ett VU som ljuger består av 5 ordinarie kvinnor och en man? De borde avsättas hela högen. mvh
kge