torsdag 5 januari 2012

Året börjar har bra

Ja, att inleda året med ett guld i JVM hockey är inte det sämsta!  Att sedan nyårsnatten blev lugn för vår hund ska man också vara tacksam för. Förra året låg hon under soffan och vägrade nästan att gå ut, trots att fyrverkeriet var över. Lukten  av krut var lika otäck som raketerna.
   Jag har också arbetat i 9 dar  under jul och nyårshelgerna på mitt gamla jobb. Allt sitter kvar i ryggmärgen fast det är 10 månader sen jag slutade. Visst, det är mycket nytt folk  att ha koll på men eftersom postmängden har minskat så går det på ett ut... Men jag vill inte tillbaka på heltid, så jäkla roligt är det inte! Dessutom pågår ständiga omorganisationer i huset med omflyttningar. Det kostar en hel del, förutom att det påverkar handläggning av ärenden vad gäller bygglov, projekteringsarbeten av gator och annat. Det kostar visst 5-6000 kr för att flytta en arbetsplats har jag hört. Sedan ska många ha nya möbler, även om  de bara är några år gamla.
   Det senaste vansinnet är Stadsbyggnadskontorets expedition. Den var stängd under hela sommaren för ombyggnad, det var Ok, för var opraktisk för dagens behov. Nya  bord, skåp och stolar till personalen, en ny disk och förbättrade utrymmen och datorer för besökare. Efter bara några månader byts alla bord och skåp ut och man köper nytt! Varför kan man undra.. men det drabbar ju ingen fattig, det är ju skattebetalarnas pengar...  Nog om Staden nu !
   Just nu är det vinter, ett tunt, tunt snötäcke och isiga vindar, det ligger väl någon dag, som vanligt.  Risken är väl att kan bli halt på vägarna med svåra olyckor som följd. Häromdagen var det flera på E4 i Gävletrakten. Ingen med dödlig utgång som tur var. Men det finns andra typer av olyckor som är lika otäcka som onödiga, mycket p.g.a av dåliga bilförare som överskattar sin förmåga.  Det senaste tokiga beteendet stod en ung mor för som ammade (!!!) när hon körde sin bil med följden att hon körde in i en tankbil. Om det åtminstone varit en mjölkbil... men ärligt, hur dum får man vara??? Har en människa så dåligt omdöme när hon är nykter, då kan man förstå att det sker olyckor när man druckit...ingen ursäkt men en förklaring till beteendet.

    En som har gott omdöme är Peter Gerdehag som skildrar människor på film på ett sätt som på inget vis förnedrar  dem, eller visar dem i situationer som skulle kunna anses som stötande. Nej, här skildrar han dem med med stor varsamhet, men utan att väja för verkligheten. Hästmannen, kokvinnorna och om familjen Caremalm  och deras liv på landet i en omodern miljö i Småland. Tungt och slitigt med djuren i ett stenigt Småland och Halland, men oj så vackert filmat under alla årstider! För mej som växt upp på en bondgård är det många minnen som dyker upp. Den som vill se dem kan via google söka på Peter Gerdehag, han har en hemsida. Även på Svt.se  kan man se lite av filmerna.
 

Inga kommentarer: