torsdag 23 februari 2012

Vår i luften ? Igen...

Jag det lutar åt vår i år också. Dags att damma av ett gammal Blandaren skämt.
Telegram från studenter i Lund till kollegor i Uppsala : Vi har vår i luften, var har ni eran ?
 
   I morse kom så äntligen nyheten vi alla ( nåja!) väntat på , en ny tronföljare, eller ska det vara tronföljerska?
 Nu går väl att servrar varma på alla tidningsredaktioner, vad ska ungen heta? Ja, ja, det får vi veta om några dagar. Är det inte  vaaansinnigt spännande ??  ( ironi!!)  Ja, det finns plats för allt och alla, t.o.m för Ranelid i medlodifestivalen....

  På lördag ska jag fira 1 år som panchis, inget märkvärdigt, det känns inget annorlunda på någotvis eller så. Bara  skönt att slippa passa busstider. Och se globen. Har passerat den sedan 1989, men aldrig varit inne i den!
  Men kan undra ibland vart åren har tagit vägen och allt man gjort. Arbetslivet varade i 50 år och sex månader och 8 dagar, om man ska vara noga.  Man började som brädgårdsarbetare, var sjöman en kort period, var brevbärare i Gävle några månader- tänk vad stan ser annorlunda ut nu! Snickrade monteringsfärdiga hus hos Hamrångehus, två år på Wij såg & hyvleri, 14 år på Kopparfors sågverk, 1 år på Asea i Ludvika, 2 år på SJ som lokreparatör i Gävle,  Nästan 4 år på Volvo i Köping och sen dryga 23  år i Stockholm Stad. En brokig, men rolig och lärorik resa!  Här kan man tala om att ha gått i LU, Livets Universitet. En mycket bra skola, om jag får säga det själv! Man borde kanske skriva memoarer...
 Fast det har blivit en hel del minnen, från sågen i alla fall, en del av dem kommer förhoppningsvis med i en bok som håller på att ta form. Den kommer inte bara handla om sågen utan även om samhället och industrin i Norrsundet om jag förstått det hela rätt.
  Nu väntar en favoritmiddag: strömmingsflundra, mos och en grönsallad . ja, det slinker nog ner både Norrlands Guld och en " liten sexa" för att använda ett uttryck av  en gammal Hamrångebo, " Pip-Olle" Johansson.
 På återhörande!

1 kommentar:

Anonym sa...

Skriv Torbjörn. Kom i håg att dagens ungdom tror att floden Nilen ligger i Hälsingland? Ett svar från "Vi i Femman" år 2010? Det som är så fruktansvärt skrämmande är att dagens ungdom till större delen inte har en aning om Sveriges närhistoria. De får inte lära sig ett dugg om Sveriges historia. Detta var en av de absolut viktigaste anledningen till att vi som träffades hemma hos Janne ville skriva och berätta om våra erfarenheter från vår uppväxt. Boken om sågen kom emellan så vår egentliga idé ligger på väntelistan så länge. Skriv Torbjörn, skriv om hur du och ditt liv har gestaltat sig. Från förskoleåldern till pensionen.