måndag 2 maj 2011

Veckan börjar inte bra, sa han som skulle hängas på tisdan..

Nej, nu snöar det, är uttryck som vi använde när något oväntat inträffade. Nu har det besannats  Det är den 3.e maj och det snöar ta mej-f-n ! Inte mycket, mest som slask, men fullt tillräckligt för att hålla mej inne och skriva- utan dåligt samvete. Är det fint väder, då ska man vara ute fick jag lära som barn. I skolan fick -måste!- man vara ute även när det regnade.
  Nåväl, fördelen med sådant här väder är att det slutar förr eller senare. Oftast senare.
Några glädje ämnen finns, Gefle vann, IFK Göteborg vann och Djurgården ligger i botten av allsvenskan. Om man se till omvärlden så är det väl att Bin Laden är död. Alltid något, men terrorhoten kommer att finna kvar, risken finns att smågrupper av Al-Quaida begår bombdåd runt om i världen, särskilt i USA, Inte lär det bli bättre av att Nato bombad och dödat Qadaffis son.... USA har den senaste tiden drabbats av svåra tornados som orsakat stor förödelse i mellanvästern och Georgia. Har hämnden kommit i förväg ? Nej, de drabbas varje år, även om årets  oväder har varit ovanligt kraftiga och många.
  Vad sker på det lokala planet då ? 1:a maj har varit, Juholt har premiärtalat utan att leverera något särskilt spännande löften eller reformer. Men det ska inte behövas, man har ju sin politik, den ska fortsätta  med solidaritet, jämnare fördelning av resuserna, mer till skola vård och omsorg. Blir det skattehöjningar, ja, då.. ska de drabba dem som fått de största skattelättnaderna Miljonärer och bonusklippare, t.ex.
  Staten bör också få in pengar att rusta upp järnvägen och vägarna. Det blir inte bättre med fler aktörer om rälsen inte räcker till och inte underhålls. Gäller även lok och vagnar.
  Ekonomin går ju som tåget, sa någon. Är det så illa, blev svaret... ( Källa:Ulf Ivar Nilsson, Arbetarbladet).
   Nåja, nu ska vi inte måla fan på väggen, det är det många nog ändå som gör, klottrare kallas de.
Nu är vi automatiskt inne på miljön, Stockholm satsar nu  på att städa parker och sätta ut fler papperskorgar. Men så fort solen och värmn kommer, ja då ska varenda en ut och grilla på gräsmattor och klippor. Varje måndag ser det lika jävligt ut, engångsgrillar och tomma- trasiga- flaskor och ölburkar. Dags att ordna inhägnade grillplatser åt svinen ? Besök Rålis, Vita bergen och Skinnarviksberget...
  Det är fördelen med att bo utanför storstaden, man har nära till naturen - Tyresta- som vi alla äger (!!). då är man också rädd om den. Har gått där i 20 år och ser ytterst sällan något skräp. Det finns hopp om människan, trots allt!
Till sist ett visdomsord jag hittat nånstans: SALIGA ÄRO DE KORKADE, TY DE SKOLA FLYTA NÄR SYNDAFLODEN KOMMER.
  Fortsättning följer........

Inga kommentarer: