måndag 18 april 2011

En liten mediakoll...

Jag upphör aldrig att förvånas över hur man skriver i tidningar. Förr fanns det korrekturläsare som kunde ändra i texter när det blev fel. Nu har vi i alla fall rättstavningsprogram i datorn. Synd att det inte finns något som kan påpeka syftningsfel, dålig syntax o.s.v. Några exempel som jag reagerat på:
    I Aftonbladet härom dagen  stod, i samband med en kollision mellan tåg och bil,  " vi har bilden rätt klar för oss, de korsade övergången och missade tåget ", sa en polis som utredde olyckan. Men, missade tåget var väl just vad de inte gjorde ? Tragiskt nog. I samma tidning i samband med gravöppningen av Magnus ladulås - som inte kallades så under sin levnad!-  och hans kvarlevor så skulle man jämföra fynden med Birger Jarl för att, som reportern skrev" se om skeletten var släkt med varandra" Skelett som är släkt ? Ett underligt uttryck !
I söndagens DN kunde man läsa om den planerade utbyggnaden av spårvägen genom city och till Ropsten.
   En inte alldeles enkel sak. Men Christer Wennerholm, M-märkt landstingspolitiker tycker att " det är bara att bygga, ser man bara problem och inte möjligheter, då blir inget byggt, någonstans"
Bara att ta spårvägen förbi Sergelstorg är en av de svåra bitarna. Men att det finns kunniga tjänstemän i staden verkar han inte vilja förstå. Eller bry sig om.  Det är bättre - och viktigare- att komma till beslut om slussens framtid. I dagens Metro finns en tyckare som vill ha en saluhall vid slussen. Ännu en som tydligen vill försena processen. Den har tagit alldeles för lång tid redan. Och kostat för mycket. Men man är väl inte nöjd förrän den rasat ner i vattnet helt och hållet.
  Något mer man borde satsa på innan man bygger spårvägen är bostäder. Det fattas 85000 lägenheter i länet.
  Vill man ha ett "Stockholm i världsklass " och göra skäl för namnet Capitol of Scandinavia, så är det prio 1.
Hur ska Staden annars kunna växa, skapa nya jobb om det inte finns bostäder?  Järvastaden, Haga park och Norra Djurgårdsstaden, Hornsberg,ok, men det räcker inte. Det finns nog mark i grannkommunerna som lätt kan bebyggas i närheten av befintlig infrastruktur, kollektivtrafik, skolor och butiker. Gör en  ny "gluggutredning", fast med större gluggar!
  Det var måndagmorgonens synpunkter.         

Inga kommentarer: