tisdag 1 november 2011

Oj, är det november?

Ja, av vädret att döma så..... mulet, disigt och grått. Som det ska vara. Eller brukar vara i alla fall.
  Jag vill börja med att citera en kollega från jobbet: det är då själva fan att man ska behöva bli förbannad varenda jävla dag.
  Ja, kan man bli annat när man läser om riksdag och regering. Nu har de höjt sina arvoden igen. Plus att de har sina traktamenten kost och hyresbidrag Nu har en vanlig statlig anställd 56 % av deras lön, 1994 var det 68%.
   Politikerna höjer inte sina löner själva. nej det gör den statliga lönenämnden. Som skapats av politiker med direktiv hur de ska arbeta och efter vilka normer. Höja sina egna löner?? Neeej visst inte! Ursäkta, men jag tror inte  på tomten heller.
   Idag läser jag i Metro att regeringen får kritik för hur den hanterar stabilitetsfonden, den fond som ska skydda medborgarna vid en bankkrasch. Banken (-erna) ska stå för fiolerna, men nu går regeringen in med allmänna medel. " Det tar tid att bygga upp en sådan fond, därför gör vi detta". Ungefär så menar finansmarknadsministern.  Ursäkta och förlåt! Bankerna gör miljardvinster, de över pengar över aktieägarna, lurar låntagarna på rabatter vid lån, kan inte hantera fonder, Nordea är ett skräckexempel på hur de förlorat spararnas pengar. Ändå ska vi betala!  Nya moderaterna, ett arbetarparti som företräder allmänintressen. Ja, möjligen om man ska kalla miljonärer och storföretag för det.
  Apropå skatter och fonder. Nu vill regeringen klämma åt småspararnas fonder med en särskild fondskatt ! En barnfamilj kan inte längre spara åt sina barn, de kan ju få restskatt!
   Dessutom har ju moderaterna varit för allting som historien visar att de varit emot, allmän rösträtt, apartheid, ATP, med mera. De uppfann också hjulet, var först på månen och, tror jag, byggde pyramiderna....
   Undra på att man suckar och bara vill dra ett täcke över sig och sova till våren. Det politiska mörkret över Sverige är långt värre än novembermörkret!
  Så där, nu har den värsta ilskan lagt sej och jag kan ta en promenad och ruska av mej det sista.....

1 kommentar:

Anonym sa...

Nåja Torbjörn! Det är inte bara Moderaterna som höjer sina löner. Det gäller även de övriga partierna. Ingen är oskylldig när det gäller att förse sina politiker med rejäla lönelyft. Politiker är det nya ofrälse ståndet i Sverige idag. Ingen kan peta på dem, de kan inte ens åtalas för brott i
sin "yrkesutövning". Och Bankerna bara betalar ut bonusar till sina chefer oavsett hur dåliga de är att förvalta våra surt förvärvade slantar. Men allt går i vårt Svenska lilla dike om man är "insatt". förbannad blir man men vad hjälper det? mvh KgE.