onsdag 30 november 2011

Hört och läst till idag.

Två saker är aktuella just nu. Ja, egentligen är det flera, men två som jag tänker till om, finns likheter här...
   Det ena är snacket om slagsmål inom hockeyn. Nu vill man ändra på straffsatserna och " bara " ge 5 minuters utvisning när två slåss. Men om en startat och kastar handskar ska han få hårdare straff ! Det är inte ens fel om två träter heter det..  Jag undrar i mitt stilla  sinne: varför ska det vara slagsmål i hockey? Jam  även inom andra sporter förekommer det, om än inte i lika stor omfattning. Kan någon visa mig en  regelbok där det står att slagsmål är tillåtna?  Tror inte det... Överhuvudtaget har spelet blivit hårdare, spelarna är större och starkare, 190 cm och 95 kg är vanliga siffror. Ändå måste de hoppa in tacklingar mot sargen och gärna med klubban i axelhöjd. Inte undra på att skadorna blir svåra då!  De tror att de är tuffa och tar efter NHL, fast där har man nu blivit uppmärksam och inför hårda straff. Vi tar ju efter NHL i allt annat, varför inte detta ?  Bjud in fok från NHL till tränarträffar i Sverige och låt dem informera om vad de gör för att minimera skadorna!
    Vad är då det andra? Jo, "våldet" på internatskolorna. Rättare sagt pennalism, det är det som det borde heta. Inget nytt, det har pågått länge, åtminstone på Lundsberg. Fast knapp någon vågar erkänna att de blivit utsatta eller deltagit i översittarfasoner. Här har man anammat beteende från Engelska skolor, Eton, Cambridge m.fl. Men så är den Engelska eliten som den är också! Många av dem hamnar i politiken, ministrar avslöjas med vänsterprassel, perversa sexlekar och ekonomiskt fiffel. De har de knappast lärt sig i kommunala skolor.....
  Men nu är det inte bara på internat pennalism och mobbing förekommer. Även i vanliga skolor. Nollning är väl något alla känner till ? Inkilning förekommer också, även inom fotboll. Det har pojklagsspelare vittnat om.
     Många vill skylla på våldsamma TV-spel, våldsfilmer och annat. Ja, det är nog en del av sanningen. Men när det gäller internaten går det tillbaka långt i tiden. Så, var är sant då?  Ja, det ligger nog i människans natur att härska och leda.Under antiken med gladiatorer, och även tidigare för att överleva  (stenåldern). Det är vad jag tror i alla fall. Därmed inte sagt att jag accepterar det i dagens samhälle. Vi borde ha kommit längre i civilisationen, eller hur ?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ishockeyn börjar faktiskt att bli alldeles förråande. Tacklingar m.m. är alldeles för ruskiga idag.
När det gäller förhållandet i Sverge idag bortsett från internatskolorna som är ett problem för sig. Men att samhället har blivi fruktansvärt förråat ser man dagligen exempel på. Tydligen går utvecklingen i samhället åt ett alldeles fel håll med misshandel, rån och mord. Det är bara BRÅ som inte har insett detta, i deras rapporter skriver man alltid att brottsligheten har minskat under det senaste året? Ljug och föbannad dikt är detta som så mycket annat i vårt land. Säg aldrig sanningen. Erkänn aldrig! mvh
kge