lördag 12 november 2011

Sett, hört, läst och tyckt under veckan...

Söndagsmorgon, 08.00, grått och kallt- som vanligt. Egentligen borde man gå i ide...men då får man inget att reta sig på.  Som Nordea t.ex.
    Inte nog med att de vill sparka 2000 anställda, de köper en lägenhet på 224 kvm för 22 miljoner åt direktören. Han behöver en större bostad i Stockholm ( han bor annars i Danmark) säger Ordföranden Björn Wahlross.. för låt Wahlroos. Varför det ? Ska han ha bankkontoret i lägenheten? Wahlroos bor normalt i Finland på ett gods, men även han behöver en "övernattningslägenhet" i Stockholm. På 334 kvm. Det blir långa nätter det! Och många...  Två kriterier för en bankdierktör: girighet och världsfrånvändhet. Nog om Nordea, jag kör på med Swedbank. Tills vidare.
   Ute i Europa är det stökigt, Grekland hänger kvar med fingertopparnas hjälp, Italien lyckades kravla sig över kanten och kan gå vidare. Utan Berlusconi.
      I Sverige ordinerade en gång socialstyrelsen 6 till 8 skivor bröd om dagen, I Italien kommer nog sexualstyrelsen att rekommendera Berlusconi  6. 8 gånger om dagen..... Nu när han avgår som    premiärminister kan han ägna sig åt sina bunga-bungafester oftare....

     Jag följer alltid "vem som vet mest" på TV. Tycker det är kul att mäta mina kunskaper med de i Tv. Går ganska så bra, vill jag påstå. Men, det är här hemma det, i rutan är det nog svårare.  På kort tid har Rikard Olsson haft fel två gånger- utom tävlan så klart- Han påstod att Bruce Boxleitner ( Luke Macahan) gifte om sig med  Laura Ingalls i "Lilla huset på prärien". Det var hon som skrev serien, Melissa Gilbert var den han gifte om sig med. Ingen rättade honom! Nu i veckan påstod han att Tord Lundström  spelade back i Brynäs!!! Rikard Olsson ska vara Gävlebo och allt! Men han är för ung... och akademiker...
   Gruvarbetarsonen från Kiruna är en av Sveriges bästa forwards genom tiderna. Tord - Håkan - Prosten är ju ett begrepp, inte bara en kedja. Eller lina, som det ska kallas idag. En fånig direktöversättning från engelskans line. Som betyder linje...
   Vad övrigt?  jag nås av beskedet att god vän har drabbats av sjukdom och har tagits in på ett hem. Hoppas det inte är Carema som sköter det! Hon är värd en bra vård,det är vi ju alla i och för sig. Men att vara 65 och hamna i ett tillstånd där man inte kan klara sig själv, ja det känns så tråkigt. Och orättvist.

  Till sist, vart är sossarna på väg? Juholt beter sig alltmer konstigt ! Nu vägrar han partiledardebatter i Svt om han tvingas stå på samma sida som SD. man må tycka vad man vill om det partiet- det gör jag också!- men, nu är de valda enligt demokratiska regler och sitter i riksdagen. Då får man faktiskt respektera det! Kan man debattera med folkpartiet som ju haft många och nära kontakter med danska främlingsfientliga partier så.... Reinfeldt kan nog lugnt sitta och se på- även efter 2014 års val. Tyvärr.
   
  Man undrar hur journalister tänker när de skriver? För att nu tala om någonting helt annat.  För en vecka sedan skrev det om auktion på Hitlers målningar och annat om nazistiska föremål och händelser i Sverige. Bl.a att det skett transporter genom Sverige.Men det har inte lämnat några spår efter sig, stod det i AB. Jaså, är järnvägen uppriven? Det var ju på den transporterna skedde.     I Ryssland har man  påträffat 29 lik och likdelar, tagna ur gravar, i en lägenhet. Ägaren var en kyrkohistoriker och gravexpert. Men hans intresse gick djupare än så, skrev man i tidningen. Så sant så... Gravar är djupa........
  På återseende!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Torbjörn! När det gäller kritiken mot Carema, är det faktiskt så att det finns ett ansvar hos de kommunala upphandlarna som inte har kompetens nog att göra en seriös upphandling utan styrning av deras verksamhet. Om det vore inom den privata sfären hade kritiken riktats mot upphandlarna. Dessutom finns det faktiskt Carema styrda äldreboenden som fungerar och kommunala äldreboenden som inte fungerar. För mig är tidningsmurvlarna enögda och enbenta oseriösa ordbajsare. Sen om Juholt. Det är märkligt att bara genom att åka runt i landet och be om ursäkt för att han finns till, så får han den nedåtgående trenden för partiet att vända? Finns det ingen självkritik hos dessa Sossar längre? När det gäller deras egen ekonomiska roffaåtsig mentalitet är det alltid fel på eller oklara regler. Samma gäller Carina Blank i Gävle hon skyller också på oklara regler? Fan trot längre, när det gäller våra privatpersoners fel då finns det faktiskt helt klara regler som räcker både till åtal och fängelse. Skit, jag blir så förbannad på den Svenska dubbelmoralen och jag vet bäst mentaliteten. När det gäller transporten av tyskar genom Sverige så är det över 70 år sen?

Torbjörn´s sa...

transporterna skedde mellan 1941-1944. De gick på järnväg som fortfarande finns kvar...