torsdag 24 november 2011

Torsdags tyckerier..

Hur står det till i Sverige egentligen ?    Läser idag att en sexbrottsling kan friges och slippa utvisning till Irak därför att hans papper inte är i ordning. Än sen ? Ban säger att han är därifrån så... Barn utan föräldrar vill man skicka till Italien dit de först kom från Eritrea, men deras föräldrar är borta, de har inga som tar hand om dem i Italien. Då går det bra... att utvisa en blind dement dam till Ukraina bereder  heller inga problem trots att hon har sina anhöriga här som bekostar hennes uppehälle. En man skickas från förvaret i Gävle till Bagdad, han kommer  därifrån men blev sedan Iransk medborgare. Nu sitter han i fängelse i Bagdad. Kan någon se logiken i migrationsverkets handläggning ?  De säger sig följa lagen, visst, men hur tolkar de den? Det finns ett annat fall där en man först fick uppehållstillstånd här men sedan utvisas han för att man tror att tolken har feltolkat/ljugit om hans språk. Nu sitter han någonstans i Afrika. Kenya, Tanzania, Somalia, inget land tar emot honom. Svenska medier verkar och strunta i honom..
  Men brottslingar som vägrar tala om vilket land de kommer från, de får stanna ! Lås in dem igen tills de talar om varifrån de kommer.   Är det ett Sverige att vara stolt över..? Ska inte landet stå på de svagas sida?
        Men vi har ju en regering som ofta får stöd av SD, så det är väl inte att undra på...

Från det ena till det andra, vintern låter vänta på sig, det är väl SJ glada för. De får nu tid att göra en ny upphandling - om de nu klarar av det bättre den här gången- ifall det blir kaos igen.  Senast valde man et engelskt företag att sköta snöröjningen, men de fick 125 miljoner för att sluta.  Ja men hallå !  Ett engelskt företag som ska sköta snöröjning i Sverige,ska vi ta skogshuggare från Sahara också?  Visserligen gillar jag England, men några vintermänniskor är de inte...
   Upphandlingar ja. Om det kan det sägas mycket, men det skulle ta för lång tid.
F.ö håller jag med den som skrev :  Sverige har 16 månader: november, december, januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november, november, november, november....
4 veckor kvar till jul, redan har en del börjat sälja semlor!!   Är ingenting heligt längre? Ska vi fira midsommar i april också? Pulsa i snö kring stången och sjunga skära skära havre.... Nä, nu går jag snart i ide!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, på dem bara Tobbe!
Utvisningsverket, förlåt Migrationsverket, tål att granskas liksom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Men kanske skulle de som skrivit de nya direktiven till alla verken - läs mådderaterna (Sveriges nya arbetarparti!) - sättas under lupp.
Men tyvärr lägger sossarna egna dimridåer för detta tack vare egna interna bråk och olika affärer...
/Svante

Anonym sa...

Så sant så Tobbe. Att det var Engelsmän som sskottade snö i vintras anande man. Återigen en upphandling som de ansvariga upphandlarna inte klarat av. Aldrig att man skulle behöva köpa tillbaka kontraktet om upphandlingen var gjord i enlighet med praxis! Inkompetens!

Anonym sa...

Jag har många gånger undrat vad migrationsverket sysslar med, där saknas det mycket av empati. dom läser lagen som faan läser bibeln.

Sossarna har helt tappat tråden, det började redan på Perssons tid, man har kommit bort från den verklighet vi lever i nu.

Juholt yttrar sej ena dan och ändrar sej nästa, vad skapar det för förtroende.

Bsg