tisdag 6 december 2011

Julen är G...

Ja, att julen är på gång, det syns bäst på den - i vanlig ordning- nedbrända bocken i Gävle. Många anser det är tradition att den ska brinna,  men  det är i så fall en tradition som ska brytas.  Har svår att förstå nöjet att bränna den - och att det är så lätt, trots staket och kameror. Vad behövs? Beväpnade vakter, trampminor ?  Nej, bäst är att strunta i att sätta upp den igen, någonsin. Det är tillräckligt med bränder ändå i december. Alltför många glömmer sina stearinljus. Har en känsla av att det finns mycket billigt importerat i elväg, ljusstakar, slingor och annat som också bidrar till bränder och/eller tillbud som kan förstöra för familjer som blir hemlösa.
    Hemlösa finns det många av ändå, av andra orsaker. Inte lär de minska med regeringens fortsatta utförsäkring av  sjuka människor.. Tur i oturen att vi inte är med i Eurosamarbetet. Vill inte byta med dem i sydeuropa som har högre arbetslöshet och en ekonomi som får länderna att gå mot konkurs.



Här hemma  skrivs det fortfarande om Juholt och intrigerande medlemmar i VU. Det har nog förekommit förut också, men med twitter, SMS, mail och andra snabba sätt att sprida det som sker, så märks det mer.
     Det är inte utan att jag börjar tröttna på mitt parti, det finns ingen stark kraft som kan styra, Palme, Persson och Karlsson, var finns den sortens ledare idag ?
   Något annat jag definitivt tröttnat på är kungen och hans affärer. Svårt att veta vad som är sant, har Lettström informerat kungen, eller vill han bara imponera? Vad säger Noppe och Aje ?- löjliga namn f.ö
      Någon riktig sanning lär vi aldrig få, det ser nog tre advokater till. Som inte heller har så fläckfria bakgrunder..
     Kungen ska få ett citat, tillskrivet Martin Luther:  Du står i ansvar inte bara för vad du säger, utan också för  vad du låter bli att säga.
Nej, nu får det vara bra för i dag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om bocken, det är enbart barnsligt att tända på den.

I övrigt vad som gäller Juholt å Kungen så börjar det bli som med Ebbe Karlsson affären, står en upp i halsen.

BSg

Anonym sa...

Jag har föreslagit att bocken måste tillverkas i betong eller annat icke brännbart material. Det lönar sig i längden. vansinne att fortsätta år efter år med detta ekonomiska slöseri. Juholt är en duktig debattör. Men det finns skumma krafter i partiet som vill ha bort honom. Jämtin har inte rent mjöl i påsen. Nåt är skumt i partiets VU. Byt ut hela VU! Men behåll Juholt. mvh kge