onsdag 14 december 2011

Nu är jag f........nad!

I dag skäms jag för att vara svensk !  Läser i Aftonbladet/14/12 om en familj som utvisas efter 10 år i Sverige. Orten är Ånge.
10 år ! Under den tiden har migrationsverket låtit dem leva i ovisshet.  Familjen har rotat sig i Ånge, modern arbetar, barnen kan nästan bara svenska, fadern praktiserar på en idrottsplats där sönerna spelar fotboll.
   Nu sitter de på en flygplats i Armenien - de kommer från Azerbadjan! - och barnen kan knappt språket.
Vi "imprterar" krigsförbrytare från Balkan, tar emot skadade soldater från Libyen, låter utländska långtidsdömda sitta och ha det bra i svenska fängelser istället för att utvisa dem till respektive hemland. Vi gör ju stora ansträngningar för att få hem svenskar som sitter i utländska fängelser, men inte tvärtom! Var finns logiken här?
     Många brott preskiberas efter några år, vissa brott avskrivs för att åklagare och polis inte orkar utreda dem.
Men någon preskiberingstid finns inte för asylsökande, deras "brott" finns alltid kvar... Inte ens den barnkonvention vi skrivit under väger tyngre än den "lag" som handläggarna på migrationsverket och domstol dömer efter.   Jag tänker inte önska Justitieministern, migrationsministern, handläggare på migrationsdomstolen eller polisen i Medelpad som verkställde utvisningen. Däremot skulle jag vilja ställa en enkel fråga till dem :
   Sover ni gott om natten ?     Det här är inte värdigt Sverige!

 Det är heller inte värdigt Sverige att behöva uppleva nazistiska demonstrationer 2011!   Går du med ett hakkors på jackan blir du åtalad, men gå i uniform med fanor och skandera slagord som hämtade från Tyskland 1939. Det tillåter vi!

  Det är heller inte värdigt Sverige att människor vanvårdas på äldreboenden ägda av riskkaptalister.
  Människor är inga produkter utan levande varelser som byggt landet som möjliggjort för människor att bli rika och nå framgång. Inte för att placera pengar i skatteparadis.  Solidaritet och empati är för dessa okända ord.
   Jag skäms !

1 kommentar:

Anonym sa...

Vart är Sverige på väg? Jag vill inte vara med längre. När politiker och media ljuger och kastar skit på oss Svenskar. Då är måttet rågat.