torsdag 22 december 2011

Torsdagstyckande

Tänkte jag skulle få till några rader innan jul. I morgon ska jag arbeta, så även i mellandagarna och fram till 13-dagen på mitt gamla jobb.  Så vad tycker jag då ?
    Ja, konkursen för SAAB kom ju inte som någon överraskning egentligen, ett företag som gått med miljardförluster  flera år, ja ingen vinst als de senaste 20 åren. Att GM skulle sälja sin teknik till Kina, vem hade trott det på allvar? Möjligen Mueller då.  Men inte desto mindre, det innebär svårigheter för de anställda, julen lär väl inte bli så rolig...  Om nu Youngman ändå får köpa konkursboet, blir det någon tillverkning i Trollhättan? Knappast. De får väl gå tollbaka till det man började med i Trollhättan. Att tillverka lok, det fanns ju ett företag som hette NOHAB en gång. Lokaler och personal finns ju redan. En bra start. Och lok som tål -och vagnar-svenska vintrar behövs.
   Vi får heller inte glömma bort de svenskar som nu sitter i fängelse i Etiopien. Inge rolig jul för dem eller deras anhöriga.    Men vad som är värst i den här affären är regeringens slapphet och Carl Bildts arroganta uttalanden. Nu har visserligen börjat brösta upp sig lite, men hans tidigare affärer med Lundin Oil känns klibbiga.  Det skulle nog inte kunna passera i något annat europeiskt land att en utrikesminister får fortsätta med den bakgrunden och inblandning misstänkt folkmord (Sudan). Men här har vi en statsminister som bara glider undan och en "propagandaminister" i Schlingman som bestämmer vilka som ska intervjuas i TV . Svt ville intervjua ambassadörerna i Nord resp. Sydkorea, men UD bestämde att de skulle välja Bildt. När UD styr svensk statstelevisionen, ja då börjar det lika  gamla Sovjet eller Kina. Märkligt med tanke på att vi har en högerregering. Men om du går till yttersta högern är det nära till yttersta vänstern ...

   Till slut: Nu tändas tusen juleljus..... men släck dem innan ni går och lägger er!

   God Jul !

Inga kommentarer: