torsdag 27 oktober 2011

Torsdagstankar..om lite av varje...

Har den senaste tiden suttit och skrivit ner minnen från tiden på brädgården och sågen. Tanken är att de ska ingå i en bok, eller skrift, som ska ges ut efter sågens nedläggning till de anställda. Vi får väl se vad det blir av det hela.   Men nog är det trist att industrin nu är helt borta i Norrsundet. Wallenberg roterar nog i sin grav..
    Men det är inte bara sågverk som läggs ner. En ek på Östermalm vill staden " lägga ner" efter snart tusen års   tjänst. Ja, många hundra år i alla fall. Nu är den sjuk och experter säger att den bör sågas ner då den riskerar att falla ner på människor som går förbi. Nu har man hägnat in den och stagat upp den tillfälligt. Men nog ska en massa "aktivister" dit och krama eländet! Hela norra Djurgården är full av ekar och andra träd som de kan krama. Men det här är typiskt för Stockholmare, de ska protestera, även om de inte begriper ett dugg.
   På Årstafältet vill staden bygga bostäder. Något behövs, det är alla överens om. Men, varför just där jag bor?
Nu har jag haft möjlighet att se de olika tävlingsförslagen hur man kan bygga. Jag kan försäkra, det blir mycket grönyta kvar!! Förresten, de som bor i området har ju lägenheter, de bor ju inte i gräset.. Området ser f.ö jäkligt trist ut som det är nu. Även i Rågsved finns också planer på byggande. Men även här gnälls det över några skalbaggar och fjärilar. Varför trycker de inte upp knappar med texten: rör inte mitt grässtrå!
   Det finns gott om skogar runt om sjön Magelungen, alla får plats.  Inne i stadskärnan är det svårt att bygga mer, på några fastigheter har man byggt radhus på taken. En månadskostnad på 14- 16000 kr för att bo där!
     Att bygga på höjden är populärt, men som det är nu blir det dyrare att bygga ju högre husen är, så det är bara i förorterna det finns mark att bygga på.
     Att vara politiker i Stockholm är inte lätt, alla klagar så fort det ska göras något.Men staden växer, det behövs inte bara bostäder, kollektivtrafiken måste byggas ut, inte bara vägar.
   Men för politiker är det ju inga problem, de kan ju bo på två ställen och få 80.000 kr om året för dubbelt boende. Två ministrar är skrivna i Malmö resp. Örebro. Familjerna bor i Stockholm där ministrarna har sitt arbete. Men de är folkbokförda på sina hemorter! Lagen tillåter detta, så det är ju lagligt. Visst ja, vilka stiftar lagarna då? Jo politikerna. De tillhör" nomenklaturan" och kan förse sig ur syltburken helt lagligt.  Liknar det gamla Sovjet. Snart kräver de väl politisk immunitet också så att de helt kan undgå straff. De har ju lyckats med att få undantag från mycket redan nu när det gäller felaktiga bidrag och annat. Det ska löna sig att arbeta, och inte leva på bidrag. Så säger Reinfeldt. Men de största bidragstagarna är faktiskt politiker, kost-, rese-, bostadsersättningar och annat.
   Så där, nu har ilskan lagt sig och jag kan göra annat.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra Torbjörn! Politiker har redan immunitet, de kan inte åtalas. De är den nya skrået PolAdeln.
kge