lördag 1 oktober 2011

Nu är det väl höst ändå ?

     Ja, träden börjar i alla fall få sina höstfärger, björkarna står med guldgula löv, lönnar brinner i rödgult och häggsmispel och andra häckar är en palett av varma hösttoner. Men temperaturen är ännu sommarlik den 2 oktober! Ganska fantastiskt. Vi hade en stor städ- och fixardag i vår förening, mycket folk som hjälpte till, 3 stora containrar fylldes snabbt med ris och annat trädgårdsavfall. Jag är rädd att jag är ensamt skyldig till en hel del då jag klippt och sågar ner mycket på våra gemensamma ytor. Även  min granne, Albin, har varit i farten. Tillsammans har vi fyllt en container med det vi sågat ner... Detta beror på att tidigare styrelser inte engagerat sig i dessa frågor. men nu gäller det at vi får trädgårdsgruppen att leva kvar med en egen budget så att vi kan skaffa det som behövs för att rusta upp innergårdarna. Kanske går det lättare nu att få fler att ställa upp när de ser resultatet av årets arbeten så att inte Albin och jag får göra det mesta själva.

    Vad annars kan skriva om en söndagsmorgon?   Ja, det har ju hänt en del som påverkar oss alla, i större eller mindre omfattning.  Det har ju bildats en ny regering, inga större förändringar när det gäller antalet, men tre nya ministrar, alla från samma parti. Vi får väl se när Annie Lööfs smekmånad är över som partiledare och minister. De första 100 dagarna brukar ju visa på färdriktningen. Har en känsla av att hon är lite annorlunda än Maud Olofsson. På gott och ont. Reinfeldt får nog hålla i hatten ett tag.

  Så nås vi av att en av Sveriges största idrottsmän genom tiderna är död, Sven Tumba.  Vad han betytt för svensk hockey, inte bara som spelare, är svårt att sätta ord på. Men utan tvekan har han bidragit till att göra den folkkär. Han skapade också TV-pucken som blivit en plantskola för många unga spelare som tidigt fått visa upp sig och fått chansen till en karriär, både i Tre Kronor och i NHL.   Golfsporten har han också varit med om att göra folklig, även här har vi fått flera duktiga proffs!
    Tumba hade ett stort hjärta och glömde aldrig sina vänner. T.ex så hjälpte han en av sina sovjetiska hockeyvänner och världsmästare, med pengar till en höftoperation! Kommer inte på namnet just nu. Tumba var f.ö mycket omtyckt och respekterad i det gamla Sovjet som spelare. Inte många har uppnått det!
    För mig är VM 1957 ett oförglömligt minne då man satt klistrad vid radion och lyssnade.  Även om det var Eilert "Garvis" Määttä som gjorde det avgörande 4-4 målet. Nu finns väl bara Lasse Björn kvar av det laget..Även det en barndomsidol, även om man höll på Gävle Godtemplare, GGIK, på den tiden. " Stöveln" Öberg....det räcker så !

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja du gamling. Vi har många minnen att berätta om. Både från fritid och arbetsliv. Vi här i Norrsundet och dess omnejd, som vill berätta om "Norrsundets som brukssamhälle" har kallat ett antal personer till ett möte den 20 oktober på Ådal Arbetarmuseum. Det är många som vill och kan skriva eller berätta om hur det var på Norrsundets samhälle under industriepoken. Du är också hjärtligt välkommen Torbjörn. Du kan även arbeta på distans. Hör av dig om du har några frågor i ämnat. kge(at)comhem.se.