torsdag 6 oktober 2011

Noteras och kommenteras...

Det är mycket nu, höstens första oväder kom hastigt. Det regnar och blåser. Men strunt i det, det sker ju varje höst...
  På 6o-talet hade vi ett uttryck( från tidningen MAD?) : Tarzan super säger aporna..  Det kan man nu säga om politikerna också,  inte bara aporna säger det. Även media tycks ha upptäckt det. I Metro i måndags berättades att minister Erlandsson bjudit sin danske kollega på vin, inte bara ett, utan 60 glas dracks. Ja, de var ju inte bar de två.. förresten, dricker danskar vin? De har ju både Tuborg, Carlsberg och Aalborgs...   Nå, nu skulle de diskutera  tjuvfisket i Kattegat och då måste man dricka vin. Tydligen. Men det roliga i sammanhanget är departementsrådet Andréns kommentar: påstår du att vi sitter och super när vi diskuterar? Vad fiskar du efter? Ja, tjuvfiske, kan jag upplysa om. Men det visste  tydligen inte han om.
 
Ja så har då kungen varit ute och rest och klantat sig igen. Nu har han gett Saudiarabiens diktator en medalj i egenskap av hedersordförande i World scout foundation. Inte visste jag- om knappt någon annan heller- att Kung Abdullah är scout... Märkligt det här med kungen och diktaturer. Minns Brunei!
   Ingen på UD visste att kungen var där, inte ambassaden i Riad heller. Men Reinfeldt ser inga problem med det här.  Nä, han har fullt sjå att se var han sätter fötterna så han kan gå i takt med sitt folk ( ha, ha, ha!!!)
   Så ett stort steg till Norge. Där har en inbjuden dansk lyckats skjuta en vit älgtjur! Som hette Albin, f.ö  Norrmännen har haft en överenskommelse att inte skjuta den. Vackert så, men de kunde väl ha upplyst danskenordentligt om detta? Men han skäms inte utan är stolt över sitt byte. Huvudet ska han stoppa upp, säger han.
   Ja, arslet är ett bra ställe tycker jag! Jag tänkte på filmen Dum, dummare när jag läste om detta. Nog om Norge, det är tillräckligt synd om dem.
   Jag kan också meddela att jag är fullt frisk ( nåja, nåjaa!) Prover visar att mina värden är bra, från topp till tå. Åtminstone från hjärtat och neråt. Alltid bra att ha koll på hur man mår.  Då kan jag lugnt åka in till stan och stämma av inför måndag och tisdag då jag ska jobba på mitt gamla ställe. Hela kontoret ska på konferens och så lämnar de ansvaret till mig!   Att de bara vågar.......

1 kommentar:

Anonym sa...

apropå fisk och fiske? Nu är det slut för Bergmännen att fiska med nät eftersom det blir förbjudet? Tydligen vill regeringen med påbud från EU att det Svenska kustfisket skall upphöra. Däremot kan polacker och Finnar tråla utanför våra kuster utan att någon från Svensk sida sätter ned foten. Vi som älskar strömming får inte äta denna fisk längre eftersom den är giftig? Så var det med detta. kge.