torsdag 13 oktober 2011

Oj vad det finns mycket att tycka om....

....eller inte!   Vi kan börja med Juholt, han är ju snurrigare än en väderkvarn. Man vet inte vad man ska tro eller tycka. Ena stunden säger han si, nästa så. Vi, eller jag då, kan konstatera att  jag inte gillar läget. Han har, tillsammans med sin stab skapat en osäkerhet om vart han och partiet vill och vilken väg de tänker ta. Om det inte blir skärpning bär det rakt ner. Men, den som har dåliga elever får ge C.. eller hur det nu var.
    En annan som inte hade riktigt koll på vad han sysslade med var ett känt styrelseproffs som blev tagen med byxorna ner - om än inte bokstavligt. Han förnekade sexköp med motiveringen att han hade svårt att få upp den då han har erektionsproblem. Dessutom sa han:" mitt kön var inne så kort stund, så det var inget samlag". Det är en erfarenhet han delar med nästan varje tonårskille. Var det inte Magnus Uggla som sjöng om " 4 sekunder" ?
  Än värre var det för en f.d arbetskamrat på sågen som varit på Mallorca. På frågan om han hittat nån  snygg tjej svarade han : Tja, det blev ett skott i pälsen i alla fall. Nära skjuter ingen hare - men håre...
    Därmed är vi inne på vad som sker i Norrsundet. Idag, torsdag den 13 oktober 2011sågas den sista stocken. Efter mer än 120 år tystnar nu sågverket och en viktig epok går i graven. Sorgligt för samhället och för alla mina f.d arbetskamrater som nu får gå. Undrar vad alla gamla sågare, kantare och virkessorterare  m.fl. tänker där i sin himmel? För det är där de finns. Även om de många gånger hade ett helvete på jorden...
   Det blåser kalla vindar, inte bara i Norrsundet, över hela landet sänker sig höstmörkret och det är kyligt. Redan nu har det varit halkolyckor, så vintern är på väg.  Men den får gärna dröja några veckor till. Jag har ännu inte hunnit med min heldag i Tyresta, jag hoppas på morgondagen, annars får det bli nästa vecka.
     Trädgårdsarbetet är klart för i år, nu ska bara "mitt" verktygsförråd ordnas till, med hyllor för småverktyg och några tunnor att förvara stenmjöl i. Sen ska det läsas böcker, lagas goda grytor, kanske baka något gott bröd att avnjuta med en kopp rykande varmt te!
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var på ett möte med Mats Bergqvist om historik för sågen. De vill ha en skrift i någon form färdig till sommaren 2012. Kommer att delas ut till dem som jobbade på sågen när den stoppades? Undrar förstås till vad nytta? Museet kommer att få lite bidrag till utgifter för framtagning av skriften. Deras arkiv är tillgängligt för oss. Sätt i gång och författa Torbjörn!
Här slår man igen sågen men bygger tre nya toppmoderna sågverk i Småland? Sverige är fantastiskt?
kge.

Anonym sa...

Det mesta gick snett när Stora blev med Enso, sedan spiken i, var den misslyckade Amerikaaffären.54 miljarder åt helvete!
BoS