torsdag 8 september 2011

Torsdagsfunderingar om tillståndet i landet

Vi börjar med SAAB. Det börjar likna en riktig såpa, ena dagen är pengar på väg in, nästa dag är facken
beredda att sätta företaget i konkurs. Antonov är visst ute ur bilden med sina ryska miljarder, några kineser syns inte till. Olofsson har helt tappat intresset. Men hon ska ju avgå om 14 dar så hon strutar väl i det hela.
    För en vecka sedan kunde man läsa en insändare som föreslog att man skulle  lägga ner biltillverkningen och i stället  bygga tåg.  Ingen dum tanke egentligen. Trollhättan  var ju stora när det gäller lok och vagnar för snart 100 år sedan. NOHAB var ett stort företag då det begav sig!   Med tanke på hur dåligt x 2000 och vissa motorvagnar fungerar, så varför inte?   Om det är något som behöver förbättras så är det järnvägarna och framför allt ledningarna. Inte bara de som driver tågen utan även ledningarna för trafik- och banverket. Samt en näringsminister som förstår hur viktigt det är med ett Sverige som är avlångt och som ska leva i alla delar.
     Men då får man strunta i jobbskatteavdrag och sänkt moms på krogen och satsa sig ur krisen med jobb inom infrastrukturen.
   Här har facken och oppositionen en hel del att göra. Namnbyten och annat larv  får man lägga åt sidan. Vision är bra- om den avänds på rätt sätt.

     Den  förra regeringen, då menar jag den före 2006 och som leddes av Persson & co, sanerade ekonomin  bl.a med  hjälp av " våra" pensionspengar, den nuvarande kom då till dukat bord, därför är den ekonomiska krisen inte så allvarlig i Sverige. Och att vi - tack och lov- inte är med i Euro-samarbetet. Därför har vi råd att sänka skatten för oss pensionärer. Ja, det är ju egentligen pengar som staten lånat av oss, så en skattesänkning är ju egentligen fel ord. återbetalning låter bättre.
  Hur heter det, nånting om att vår Gud är oss en väldig Borg? Det borde vara : vår Borg är oss en enfaldig Gud ....... 
      Nä, jag håller mer på: Gärna en medalj, men först en rejäl pension, Sossarnas gamla paroll. Drömma kan   man ju alltid.   God natt!  (Kl. är 22.00)

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är inte lätt att hålla isär alla dessa politiska kullerbyttor som skett de senaste 10 åren i Svensk politik. Ju mer man läser tidningarna och fram för allt ledarna, de politisk korrekta, blir man bara mer och mer förvirrad och vet inte vad som är upp och ned. Nånting har gått fullständigt fel i Sverige och fram för allt den omtalade Svenska demokratin verkar fullständigt ha spårat ur. Hejå Kge