måndag 19 september 2011

Det är måndag morgon,....nja eftermiddag om man är noga.

Inte känns huvudet tungt heller som hos Povel Ramel.  Nej det är bara lite tjockt i bihålorna. Annars är man frisk, åtminstone i hjärtat och lungorna, det  sa doktorn i.a.f.
   Frisk, ja det har vinden varit de senaste dagarna också,  men idag är det regnskurar som dominerar. Enligt SMHI så är det fortfarande sommar, utom längst uppe i norr. Men nog ligger det lite höst i luften ?  Höstdagjämningen är snart här, då blir det mörkare och mörkare. Men, som en klok kvinna sa: Det är skönt, då har man våren att längta efter.  Så sant så!
  Men innan dess så kan man njuta av mörkret, tänd några levande ljus till middagen så känns det bra mycket mysigare. Man går ner i varv och det är skönt att småprata till en köttgryta och ett glas vin. Men det går bra att bara titta på ljuset, låta tankarna vandra som de vill.  Det gäller bara att släcka ljuset innan man lägger sig!

Ljus som slocknar... det är något som allt oftare drabbar  fotbolls och ishockeyspelare. Tempot är högt och närkamperna hårdare. Senast var det en spelare i Mora som låg medvetslös efter en tackling, en spelare i Kalmar råkade utför samma sak och fick okbenet intryckt. I NHL har flera spelare varit borta länge med hjärnskakningar, trots bra hjälmar.  Varför har det blivit så hårt spel? Är det bara för att de är 2 m. och väger över 100 kg ?  Det är klart, mycket pengar står på spel, men snart är väl gränsen nådd?
 På 50-talet fick man bara tackla i  egen försvarszon, annars blev man utvisad... det var då det..
       Det var kanske inte alltid bättre förr men det inte sämre heller. Vem minns inte Rolle Stoltz kommentar till Lennart Hyland under en landskamp: Prata inte så fort, vi hinner inte med.
   Humor fanns det utrymme för, idag är det bara skälls ord och man hånar (medias favoritord!) varandra.
Eftersom det är måndag, så blir det en  bara kort  krönika , det händer nog mer i veckan....

Inga kommentarer: