torsdag 15 september 2011

Ny dag, nytt gnäll.......och nya funderingar. del 2/2011

Så har riksdagen öppnat igen med sedvanligt tal av kungen, lika förutsägbart som vanligt och sedan Reinfeldt som  med sina  bruna tomma ögon försöker övertyga alla om att han leder landet åt rätt håll. Ja, ur hans synvinkel i alla fall, men jag tror inte att de arbetslösa, långtidssjuka och barnhemsbarnen håller med.
    " Jag går sida vid sida med det folk vars förtroende jag bär". Ja så sa han när han tillträdde som statsminister. Men då  inkluderade han inte de 3 grupperna jag räknat upp. Men som går vid hans sida verkar bli färre, åtminstone de som är kristdemokrater och Centerpartister. Folkpartiet verkar hålla takten än så länge. Men så har de också en avdankad militär som ledare. Ja Centern, de får snart en ny partiledare. En ung tjej som har Margret Thatcher som idol, knappt klarar barnkorsordet i Land, trots en juristexamen! Var ska det sluta? Hon har åtminstone börjat " bra", nyttjat skattemedel för att bo på två ställen. Men det är väl den viktigaste politiska kunskapen? " Hur man blåser skattebetalarna på pengar utan att skämmas". Så hon klarar sig nog bra.
   Det kan man inte säga om Sarah Palin i USA. Hon drömde om att bli president, men nu kommer det fram både vänsterprassel och kokainsniffande. Låt vara att det är länge sedan, men loppet är nog kört för henne. Får vi hoppas. men en ny katastrof är inte långt borta. Det finns en guvernör vid namn Michelle Bachman som inte verkar ha stängt in hästarna i stallet. Kan inte skilja på John Wayne skådespelaren och John Wayne, massmördaren. Dessutom hyllade hon Elvis på på hans födelsedag. Den 16 augusti, en dag innan hans dödsdag!    Men i USA är de flesta guvernörer bara lokalpolitiker, de har ganska så dålig överblick över hela landet. För att inte tala om vad  (lite) de vet om övriga världen. Jag har teorier om varför USA och dess politiker, ja befolkningen i stort, är som de är. Återkommer nog i ämnet. 
    Men nu ska jag gå ut med hunden, testar nog en och annan tanke på henne. Hon brukar hålla med...

1 kommentar:

Anonym sa...

Klarar inte av att se "Rikdsdagens högtidliga öppnande" sen de tog bort de stampande Carolinerna eller var de kallades.
Jag är förbannad på den utbredda åldersdiskrimineringen i den Svenska Riksdagen. Medborgare över 65 år i Sverige är 13% av den totala folkmängden. Men det finns endast 7% över 65 år i riksdagen?
Sverige styrs idag av en ungdomsregering som inte är riktigt torr bakom öronen. Dessutom kommer medelåldern att sjunka ytterligare när den "store ledarinnan" i Centerpartiet tar plats i Rksdagen. Undra på att det blir lägre och lägre pension för oss pensionärer. Sa Kge!