söndag 28 augusti 2011

Är det slut nu?

den 28/8 kan kan man fråga sig det. Orkanen Irene verkar ha en liiiten filial här, det blåser kraftigt och regnskurar av och till. När solen inte gör ett försök att ta sig igenom.  Men nu var det inte vädret det skulle handla om. Men en anknytning till en mörk höst har dagens funderingar.
  Regeringen har haft sin kräftskiva på Harpsund och Borg oroar sig för det ekonomiska  läget i Europa.  Tänk om man varit en fluga på en vägg där i går kväll! Då hade man nog både fått se och höra en hel del.
Tänk om Göran Hägglund sagt till Maud Olofsson: vill du ha ett nyp av kräftan eller av mig? Undrar vad hon hade svarat? Eller om Borg ringt till riksbankschefen ( men slagit fel nummer- till Aftonbladet!) och gråtit över sitt dilemma och tillkortakommande. DET hade varit något det!  Regeringen består f.ö väl bara av Borg& Reinfeldt, de övriga ser man inte mycket av. Ja, Bildt också, men han framlever sitt liv i flygplan och på flygplatser verkar det som..  Tolgfors, minns någon honom? Tobias Krantz ? vem , vad? Ingen som vet, inte jag, inte du som Lisa  Ekdahl sjöng för 15 år sedan... De senaste mätningen, av Synovate, visat att KD C, V och SD ligger under 4%. Varför inte val nu ?
  Regeringen ( B&R) vill ju sänka restaurangmomsen, (men inte S nu, men tidigare.)  Varför ?  Tror   någon på allvar att det leder till fler jobb? I så fall lågavlönade anställningar för unga.  Troligast är att vinsten hamnar i ägarnas fickor. Lägre priser på krogarna lär det inte bli i vilket fall som helst. Krogarna, av vilka det finns hur många som helst av i Stockholm  verkar inte ha problem med att få folk, inte med dagens ungdomsarbetslöshet..
  Nä, satsa på att rusta upp järnvägen, nya ledningar och mer och bättre underhåll av spår. Fler aktörer som kör tågen behövs inte. De som finns ska se över de lok och vagnar de har. " Nedriven kontaktledning" Känns uttrycket igen? De slits, precis som strömavtagarna på loken. Jag vet, jag har arbetat på SJ som lokrep. och bytt åtskilliga sådana. Inte undra på att tågen inte gå som de ska.. På vintern är det elektroniken som ofta slås ut, det är känsliga saker. De kan lösa ut av värmen också. Det är inte så lätt att åtgärda. Tänk på de gammla loken som användes på  SJ fram till RC-na började gå. De var mekaniska och gick. Som tåget, höll jag på att säga.  Här finns hur mycket som helst att göra. En siffra, 23 miljarder, har nämnts som en summa som behövs till investeringar. Höghastighetstågen kan vänta. Så bråttom har vi inte.    F.ö: en tidtabell är inte till för att visa när tågen går, utan hur mycket de är försenade...
  Oj, nu kom solen fram, nu gäller att skynda på om det ska bli någon promenad!

Inga kommentarer: