lördag 18 juni 2011

Sommaren är... normal

Ja nu känner man igen sig, sol och regn om vartannat. Eller så är det bara molnigt. Temperaturen är mer normal också, 15- 20 + Så Tomas Ledin kan behålla sin låt.
Vad övrigt finns att rapportera? Victoria och Daniels ett åriga bröllopsdag ? Nä, den struntar vi i! GIF i toppen på allsvenskan, ja femteplatsen i alla fall, Det är ju roligt för en gammal Gävlebo. Särskilt som både AIK och DIF ligger efter..  Men de roligaste nyheten då ? Jo : Maud Olofsson avgår som partiordförande.
      Det var inte en dag förtidigt. Men flera år försent... Visserligen sker det inte förrän i september vid deras landsmöte, riksting eller vad det heter.  Hon tycker det ska bli skönt att få mer tid för sin familj och att plocka svamp i skogen ( Finns det inga björnar i de skogarna... ?)  Men hon vill gärna fortsätta som minister - om den nya partiordföranden vill det. Hur tror hon att hon ska få mer fritid om hon "bara" är minister? Det är väl ett heltidsjobb?  Nej, hon kan nöja sig med att vara en vanlig ( nåja) riksdags ledamot. Men å andra sidan... hade hon stannat hade Centern varit helt borta vid nästa val, precis som KD. Men fram till valet hade hon kunnat åstadkommit en hel del så, pest eller kolera?
        En annan sak som är rolig är den bok jag läser just nu, Ladies, av Johan Hakelius. Den handlar om ett antal kvinnor, originella sådana, från England. De flesta från överklassen, hertiginnor och miljonärsdöttrar - och deras män. Den ena mer originell än den andra. Tre huvudingridienser, nej fyra: Sex, sprit, äktenskap- gärna flera och skilsmässor, i motsvarande antal. I denna blandning naturligtvis skandaler och älskare i apri och minut.Välskrivet och mycket underhållande.  Ett under egentligen att England överlevt som nation med sådana original !  Det finns givetvis  en motsvarande bok, Döda vita män. Den är en minst lika rolig och under hållande läsning. Man får också en liten inblick i landets historia, kultur och politik. Vilket inte gör det enklare att förstå hur landet kunnat överleva. Eller, är det tack vare den här typen av människor?  I vilket fall som helst så är böckerna roliga att läsa ! Om man ska sammanfatta böckerna lite enkelt: Du kan inte köpa lycka för pengar, men du kan jävligt roligt medan du försöker.
     Nu regnar det ordentligt denna söndagmorgon (07.30) så morgon promenaden är inställd. Meddelas endast på detta sätt. På återhörande! Eller återläsande....

Inga kommentarer: