onsdag 1 juni 2011

Nu börjar väl sommaren på riktigt ?

    Det har visserligen varit en fin månad, maj, men juni räknas väl ändå som den riktiga starten?  Nu ska studenter skråla från lastbilsflak till hög dunkande musik, ramla av och bryta armar och ben. Samtidigt kan man se och höra 7, 8 och 9-åringar i fina kläder sjunga sina sommarsånger med stolta föräldrar lyssnande.
   Men en sak vill jag slippa se, ingen kyrka inblandad i skolavslutningen !  Den har inget med skolan att göra, särskilt inte sedan skilsmässa kyrka och stat.  Självklart ska man få sjunga nationalsången om man vill till svenska flaggan som vajar på flaggstången. Vi är ju i Sverige!  Tänker det omvända, att något land skulle ta hänsyn till att det går svenska barn i , t.ex Italien. skulle de avstå från sin nationalsång ? Tror jag inte.  Jag vet förresten inte om de har den traditionen, men OM de har den...  Vad tror ni?  Vi ska inte "avsvenska" oss p.g.a av invandrade människor i något sammanhang. Ömsesidig respekt för traditioner, religion och levnadssätt är bäst.

     Ömsesidig respekt, ja det bör gälla mellan kungen, kungahuset och folket. Undersåtar är ett  föråldrat ord som inte passar 2011.  Men hur är det med respekten ?  Ja från "vår" sida har den avtagit väldigt mycket vill jag påstå.
  Undantag finns. De heter Victoria och Daniel . Deras uppträdande i offentliga sammanhang visar att de är mogna att ta över tronen.  Inte för att jag är någon hängiven rojalist, men så länge vi har en monarki, så vill man att den ska vara modern och öppen på det sätt som de uppträder.
  Kungen kan dra sig tillbaka till Stenhammar och sköta jordbruket där. Han drömde om att bli traktorförare när han var liten. Ta då chansen! Carl-Philip kan han anställa som rättare, om och när han blir färdig som lantmästare.  Silvia kan ordna  en barnkoloni där hon kan ta in barn från sitt childhood projekt. Som föreståndarinna kan Madeleine fungera. Så där, då har jag löst det fint för Tjabo och hans snyltare..
    Är traktorn trasig kan han ju jaga med Anders Borg eller Göran Persson, de bor ju ganska nära. Leif GW Persson kan vara drevkarl åt sällskapet. Aje, Noppe och de övriga gänget kan servera kaffe istället för lättklädda damer.... Det kan nog Silvia acceptera också. Eller vad tror ni?
   Nä, nu låter vi sommaren ta fart, med lust och fägring stor....

Inga kommentarer: