onsdag 30 oktober 2013

Hälsan tiger still.... nästan

Har under hösten varit och kollat min kroppsliga status. Det verkar som jag får leva ett tag till.
Alla värden är bra, ögonen, hjärtat, njurar, långtidssocker, urin o.s.v  Bara något förhöjt blodtryck. Har haft en mätare på mej under 24 timmar, några gånger under natten låg det lite över, men i stort sett OK, Övertrycket var bra till 76%, undertrycket till 95%. Ska nu testa en medicin i 4 veckor, sen kolla av blodtrycket under en dag, var 3:e timme ungefär.   Även EKG var bra, de är väldigt noga med mej och min hälsa!  Trots att man är panchis och har gjort sitt. I arbetslivet alltså. Men det är ju skönt att veta att de bryr sej så man sova lugnt.

     Det är det tyvärr några andra som kanske inte gör just nu. På mitt gamla jobb väntar neddragningar, har varit på gång ett bra tag men nu är det konkret.
    Tryckeriet går med stora förluster och de leasade maskinerna kostar samtidigt som intäkterna minskar då kontoren blir mer digitaliserade. Posten däremot, mitt gamla område, går bra, ja, de bär sina kostnader-än så länge. Men då alla tillhör samma enhet, tryckeri, ljuskopiering, post och reception så görs ingen skillnad så.
   De enda som inte är med är de på HK, receptionen där har också hand om felanmälan och mobiltelefoni.
Man får hoppas att man respekterar LAS i förhandlingarna om vilka som ska få gå. Anställningstiden bör ju vara det viktigaste, men om de gör om vissa tjänster och ställer andra kompetenskrav, var hamnar man då?
Det skulle inte förvåna om man gjorde så, det är ett enkelt, eller enklare, sätt att göra folk övertaliga. Idag finns väl ingen övertalighet, platsar du inte får du gå..  Undrar om det är lättare om man är 65+  att bli avpolletterad. Man har visserligen rätt att arbeta till man är 67, men med Stockholm Stad som arbetsgivare vet man aldrig...någon världsklass kan man inte tala om i alla fall. Det är bara att titta på stadshuset och vilka som styr.

  Men det är många som är arbetslösa eller är på väg att bli. Volvo t.ex, vill ju avskeda 2000 personer, lägga ner tillverkningen i Umeå. För att ta ett exempel.
   Läser också att Vattenfalls VD Öystein Löseth sak lämna sitt jobb 2015. Men han har inte fått sparken säger han, men även om så vore går han inte lottlös, fallskärmen är stor och med en lön på 13 560 000 kr  samt övriga ersättningar på 391 000 kr har han säkert en del sparat. A-kassa och  Fas 3 behöver han inte tänka på .
     Julklappar har han råd med också, affärerna är redan i full gång med julpynt, julmust i långa rader. Snart kommer väl den tjatiga julmusiken igång också i butikerna.
   Det är ju bara 7 veckor till julafton... undras om det blir en vit jul förresten?  Just nu verkar det inte så, vi har + 10 och mulet, men det kan svänga snabbt, man får väl leta fram rattmuffen och snöskoveln och ha vinterdäcken i beredskap..

Inga kommentarer: