tisdag 8 oktober 2013

Härliga höstmörker...


  Ja, det är dags att kura skymning, sen tända ljus och njuta av mörkret, jag vet, många får depressioner när hösten kommer. Det är klart, en kall och regnig November är ju inget vidare, så det gäller att njuta av milda oktober med härliga färger på träd och buskar. Hos mej står häggmispeln och lyser i gul-rött, lönnar brinner för fullt och rönnar, aspar och björkar bidrar till de varma mjuka färgerna i naturen.
     Både naturen och människor går till vila, tiden saktar sig och tystnaden skänker lugn och ro åt oroliga själar. Och trötta ben och ryggar.  Det blir mer tid att sitta inne och läsa, skriva och umgås och äta goda köttgrytor med rotfrukter och grönsaker, en hemlagad ärtsoppa med fläsk, stark senap och lite varm punch är heller inte illa, den värmer bra en regnig torsdagskväll!

   Själv tänker jag bara vila, det har varit mycket arbete med skötsel av buskar, rabatter och häckar som ska klippas. För att inte tala om anläggning av en gräsmatta. Först kratta ut jord, 15-20 cm tjockt lager på ca 250 kvm yta, som kördes fram med en lastmaskin. Sedan rulla ut gräs på det. Vi var bara 3 man som gjorde jobbet, så man var rejält trött i ryggen efteråt. Och svettig, det var ganska varmt och soligt som tur var. Att skotta och kratta blöt jord... nej tack!
   Vår bostadsrättsförening har firat 30 år med en rejäl fest, även här blev man iblandad i tältresning, frakta stolar och bord och ställa ut.   En städdag har vi haft också, två containrar med trädgrenar,  ris och gräs, plus en med brännbart material som snabbt fylldes.
   Men nu får verktyg, krattor, spadar, häcksaxar, och andra vila efter rengöring och upphängning i förrådet.

Jag ska lägga upp fötterna och mysa i vårt nymålade och nytapetserade vardagsrum. Det var jobbigt att tömma det på böcker, hyllor, arbetsbänk, dator och TV. Men nu är det återställt, vi lyckades koppla ihop all sladdar rätt! Trots att vi har tummar lite här och där..men med  märkning på tejp på dator och sladdar så gick det bra.  Annars så skulle ja inte skriva det här  ;-)

   Det blir inget om världsläget eller inrikespolitik den här gången... men jag bara undrar: hur fasen man tänker  kongressen i USA? De - republikanerna - sätter  egenintresset före landets bästa. Snart får vi se om världens ekonomi kollapsar. Borg & Reinfeldt är ju småpojkar i sammanhanget.
   Hm... det blev lite politik ändå!
Men nu är det slut för i dag!

Inga kommentarer: