lördag 4 augusti 2012

Augusti - rötmånad?

Ja, inte har Sverige nån "röta" i OS direkt, men nåra medaljer har det blivit -och det i grenar som knappt existerar utanför OS. Fälttävlan, dubbeltrap, segling och triathlon. Men i lagsporter, simning och friidrott är vi inte alls med. Men med tanke på att vi är en liten nation så får vi fram många duktiga idrottare i alla fall. Typiskt för OS är ju också att arrangörslandet tar många medaljer. England, eller Storbrittanien som de heter i OS, är med i alla grenar känns det som. Konstigt, när det gäller fotbolls -VM t.ex, då spelar England , Wales och Skottland med egna landslag, men här under samma flagg...Hur kan det vara så ? Inte för att det spelar någon roll för mig, jag tittar inte på sändningarna, läser bara sportsidor i tidningarna. Räcker bra så.

        Inte för att det är mycket annat se på TV, tur man har DVD så att man kan se de filmer man vill. Som t.ex Kellys hjältar och Nyckeln till frihet igen. Har också köpt serien Svenskarnas egen historia med filmer från 10- 20 -30-tal fram till 70-tal från olika delar av landet. Roligt och intressant, mycket från 50-talet minns man själv. Men nog kunde TV sända fler gamla serier under sommaren, inte bara Morden i Midsomer, det finns  många bra engelska serier, Krutgubbar, I vår herres hage, Ombytta roller, javisst, herr minster o.s.v Samt några jag sett på BBC, som aldrig gått i svensk TV : Only fools and horses med David Jason, känd som kommisarie Frost i Sverige. En mycket populär serie i England. After you gone är en annan, där Nicholas Lyndhurst är med. Han spelar också i Only fools.. Bra engelsk humor! Det är alltså inte bara Pang i bygget som är rolig. Den har vi sett nu 4-5 gånger. Det räcker nu!

     Men man ska inte sitta inne egentligen när det är sommar. Jag vet, det har regnat mycket. Men inte hos oss i Haninge. Det är närapå spindelväv i paraplyerna och mina nya stövlar har jag inte använt än.. Vi bor visst på solsidan - inga övriga jämförelser i övrigt med TV-serien! Det har varit stora hagel på Essingen, översvämmade T-banestationer och trafikkaos inne i Stockholm när det på sin höjd kommit 5-6 mm regn här. Solen skiner nu också kl. 06.00 på söndagmorgon, så det är snart dags för en morgonpromenad, hunden har redan fått sin.

 Till slut några ord om Tillväxtverket- någon hört talas om det innan skandalen? Är väl bara en myndighet som skapats för överblivna och inkompetenta politiker och andra byråkrater som inte får plats på den vanliga arbetsmarknaden. Det är väl därför de har så bra avgångsvederlag och pension. Inget ansvar tar de heller. Trots en väl dokumenterad policy för hur saker och tinga ska hanteras när det gäller reprenstation, vilka summor som får läggas på var och en vid middagar o.s.v så struntar de i policyn. Får chefen Christina Lugnet sparken? Icke, hon sitter lugnt (sic) kvar! Styrelsens ordförande Chris Heister (M) vekar heller inte särskilt upprörd. Men enligt min mening borde det väckas  åtal för trolöshet mot huvudman, d.v.s skattebetalarna. Det är ju våra pengar de supit upp! Ja, ja, ledningen för verket betalar väl också skatt, men de är ju så få, jämfört med oss övriga skattebetalare. Men det blir som vanligt, man gör en pudel och så glöms allt bort om några veckor. Snart kommer nya skandaler, var så säkra, för några läxor har de inte lärt sig av detta!

Inga kommentarer: