måndag 4 juni 2012

Sommaren kommer...nån gång.

Ja, sommaren tog  visst en paus, men regn behövs i början på den så att som planterats kan växa och ge oss grönsaker och blommor att njuta av. Vi tvåbeningar ska inte ha för mycket sol, hudcancer är ju en snabbt växande cancerform. Men i Valbo var man inte smarta, där lockade man i en annons folk att sola hårt och skapa ett V  i vitt på kroppen. Men den drog de snabbt tillbaka efter klagomål. Tänkte inte på det, som en uppfinnare i Sundbyberg sa.
   En annan som får börja tänka är Reinfeldt, hans siffror dalar- bra i och för sig!- och han har uppenbara problem med sina kvinnor i regeringen. Och sin egen " regering" som han heller inte klarar av. Tydligen. Men hon har i sin ur problem med sin regering  inom sjukvården i landstinget. Man kan undra hur det ska skuta med det nya Karolinska sjukhuset. Vem ska driva det och hur mycket kommer det att osta i slutändan?  Från Filippa lär det inte komma några svar, hon lever i total mediaskugga....

   Men nu är det, s-k-a v-a-r-a sommar, och då står repriserna som spön i backen i TV´n. Inte bara regnet alltså. Vi fick ju en försmak av det första då SVT visade Hemsöborna nyligen. En bra serie, vackert filmat och med magnifika skådespelare som man hörde vad de sa!  Allan Edwall, honom träffade jag på 1987 utanför hans teater Brunnsgatan 4. En blygsam och ödmjuk person, inga divalater där inte!. Vi pratade en stund om just Hemsöborna och Astrid Lindgren. Jag är glad åt den stunden. Vi ska heller inte glömma hans visor, fantastiska texter!

  Men som sagt, det är sommar, då ska man vara utomhus, grilla, gå i skogen och pyssla i trädgårdar. Det senare ska jag göra i dag, nja, jag ska plocka lite skräp så att det är rent och fint i vår förening, lite ogräs kanske åker med också. En lagom avkoppling och lagom motion för en panchis! Snart väntar två veckors jobb i Nämndhuset, mina f.d arbetskamrater vill ha semester också. Pengarna ska man heller inte förakta, de pensionspengar Persson tog från oss lär vi inte se igen..å andra sidan lär vi inte se Persson... lika bra det!

Inga kommentarer: