lördag 30 juni 2012

Adjö Juni !

Den här månaden har varit den kallaste och blötaste på hur många år som helst. Men inte har det regnat så värst mycket i Haninge tycker jag. Någon dag här och där, sommarvärmen har väl inte varit av högsta kvalitet,eller temperatur. Men det gör inte så mycket. Huvudsaken är att man är frisk och mår bra. Och det är man ju, än så länge.
 
Men regeringen, hur mår den? dagligen kommer rapporter om hur låga siffror partierna har, KD och C är ju klart under riksdagsspärren på 4%,  FP närmar sig, samtidigt som oppositionen får högre siffror. Nu gäller det att gå på offensiven och driva en vettig politik. Särskilt som regeringen nu också får kritik  från stora företag och f.d  riksbankschef, statssekreterare hos moderaterna m. m, Urban Bäckström. När han går emot regeringens politik lär nog Reinfeldt ta  kritiken på allvar om han vill vara kvar. Men han har ett "ryggstöd" : mitt hem är min Borg, ja, finansministern alltså. Men han få gärna köra Reinfeldt och regeringen  i diket. De kan ta Merkel och " rumpan" van Rumpoy med sig också, då kanske Europa kan satsa framåt.

   Att satsa framåt är ju viktigt, inte minst i länder som Spanien, Italien och Grekland. De två sistnämnda har ju visat att man inom fotbollen kan göra just det. Nu möts de i EM-final, medan Frankrike och Tyskland kan fundera över vad de gjort för fel, både inom politiken och inom fotbollen. Ett ordspråk bör de ha i åtanke: högmod går före fall.

  Nu är dagens skriveri över, så som Juni. Nu kommer solen fram.  Nu börja väl semestern för de flesta, så även för mej som jobbat i två veckor, bra betalt och litet ansvar. Effektiv arbetstid ca 4 tim av 8 timmars arbetsdag, drygt 170 kr/timmen. Ganska så hyfsat bidrag till pensionen....

Inga kommentarer: