fredag 30 mars 2012

Våren har tagit semester..

Idag snöar det, igår regnskurar. Ändå har vi inte kommit till April än. men det är nära... Det är tur man har kunnat arbeta  i området med att städa undan lite skräp, sopat vägar och gjort rent kring dagvattenbrunnar. Jord och gräs täckte fler av dem till hälften. Har också hunnit med att städa i "mitt" trädgårdsförråd. Plockat om så att det blivit större golvyta. Någon som behöver ca 6-7 kvm pergogolv? Ekparkett- mönstrat.
Nu behövs bara en arbetsbänk där jag kan göra rent verktyg och annat småpul.
Vad händer i övrigt då ? Ja, Saudi-affären fick ju Tolgfors att avgå som minister. men det är fler som borde kollas upp mer. Eva Björling t.ex, hon gjorde ju besök i Libyen innan Ghadaffi föll. Vad hände där? Hon tycks gilla arabländer. Fortfarande sitter två journalister i fängelse i Eritrea. Att Bildt inte vill göra något, han nobbade ju Jan Eliasson som har goda kontakter därnere. Bildt har ju klart intresse av att inte sanningen om hans inblandning i Lundins oljeaffärer kommer fram. då får han också avgå. Borde ha gjort det för längesedan...
  Fem moderater har fått lämna regeringen sedan 2006, dessutom Reinfeldts statsekreterare Schenström som satt på krogen och pimplade vin samt hånglade med en journalist på arbetstid- hon hade jour.
Två partiledare har också lämnat. Leijonborg och Maud "Bävern" Olofsson. Det lilla Lööfet som kommit efter henne fladdrar mest omkring tycker jag. Hon tycker mycket om mycket, men inget som är förankrat i verkligheten.
 Man kan väl inte påstå att Reinfeldt har särskilt bra fingertoppskänsla när det gäller att välja medarbetare. Verkar vara mest på kompisnivå än kunskapsnivå  på flera håll.  Sedan har han ju problem på närmare håll. sanningen om separationen från Filippa lär vi aldrig få veta. Inte så viktigt heller, men med tanke på hennes utförsäljning av sjukvården - som hon även fått intern kritik för- kan man väl ana hur middagskonversationen varit. Om hon inte tröttnat på hans korvgryta och  dåliga musiksmak. DaBuzz, vad är det för musik för en statsminister ? Mona Sahlin gillade i alla fall Springsteen....         .
 Undrar vilken minister i alliansen som står på tur? Finns många svaga kort att välja på. Men 2014 är hela "arrogansen" borta och då blir det nog ordning på torpet..
     Nu är det lördag, dags för Earth Hour i kväll, släck lampor, tänd ett ljus och njut av stämningen!

Inga kommentarer: