lördag 10 mars 2012

Lite lättsam lördagsläsning

Ja, så har ett år gått och man är en dubbel-sexa. Men inombords är man bara en dubbel-trea.... Men i nian ser man ut som sjutton....  Mycket siffror blev det....

    Vad finns förövrigt att förtälja?  Våren kommer  med stormsteg och det är dags att tänka på vårstädning i området, jag har tjuvstartat med att plocka skräp. Inte visste jag det var så många som rökte... massor med fimpar och tomma cigarettpaket, en och annan tomburk och godispapper.  Nu ska det sopas fram sand så maskinen kommer åt den, fartguppen får ej glömmas. Men jag tar bara det som är närmast min tomt, var och en ska ju sköta det. Men så finns det äldre som kanske behöver hjälp, då får man göra det lilla extra. Det går så lätt.
   Uti den stora världen, ja, utanför Haninge då, där sker det saker. Sveriges Bill och Hilary ska separera, ja, inga jämförelser i övrigt. Vad jag vet så röker inte Fredrik cigarrer..   Det kan inte vara lätt när båda har höga positioner, ibland kan politiken kollidera, trots att de är i samma parti. Skilsmässor händer i de bästa familjer. Nu händer det i deras...  Nu får man förklaringen varför hans hundögon varit dystrare än vanligt. Ni har väl sett en ledsen St. Bernhard?
   Inte lär han bli gladare av Tolgfors halvsanningar och hellögner om FOI och Saudiarabiens eventuella vapenfabrik.  Dessutom granskas Lundin petrolium´ s affärer i Sudan, den oljan lär väl klibba på Bildt igen..
   Vi har ett exportkontrollråd där alla partier sitter med, men de får inte berätta för någon vad som sägs på mötena, inte ens för sina partiledare!!  Vad fyller de då för funktion?  Är det en avstjälpningsplats för politiker som man inte vet vad man ska göra med?  Något svar lär vi inte få...Om vi får det, så blir väl reaktionen : jaha?   Ingenting förvånar en längre när det gäller politiken och dess slutna värld...
   

Inga kommentarer: