lördag 17 mars 2012

Lite funderingar- och tyckanden

Brukar inte skriva om idrott av någon anledning, men nu så.   Jag har svårt att förstå- och acceptera- tränarnas och spelarnas gapande och skrikande i hockey, fotboll, bandy och handboll när det gäller domarnas agerande. Visst, de gör fel, men de har bara någon tiondels sekund att ta ett beslut. Men som någon sa, tänk om en domare skulle skälla på en spelare eller en tränare när de gör något fel ? Tänk om Ulf Rönnmark skulle skälla på  t.ex Per Ledin eller Rickard Gynge om de gjorde ett misstag som motsåndaren gjorde mål på?  Det skulle se ut det !Eller om Roger Melin väljer en defensiv back framför en offensiv?  Man får tankar ibland !!!
Men än värre vore det om en partiledare i riksdagen skulle skälla ut en ledamot för att den tryckt på nej istället för ja- knappen! Jag ser framför mej hur Annie Lööf går taket om partiet förlorar en omröstning med en röst i kärnkraftsfrågan ! Nog skulle det bli mer fart i riksdagen alltid!
  I dagens Aftonblad, 17/3, ser man en lång soppkö utanför Sankta Clara kyrka. Något man brukar se från slummen i Washington eller NewYork. Men Stockholm - Capital of Scandinavia..  vem kan vara stolt över en sådan slogan ? ja, moderaterna i regering och Stockholm stad. Men de är ju sällan i de kvarteren, Dit skulle Reinfeldt gå och prata och lyssna på verklighetens folk. Ja, ta med stolpskottet Göran Hägglund också, så de får se resultatet av 6 års borgeligt vanstyre. Sten Nordin kan också knalla dit. Soppan är säkert god...
    Det blev inte så mycket skrivet idag, lördagen ska man vila på. Nu till bastun och sen en sen lunch.
Ha´re!

Inga kommentarer: