lördag 23 juli 2011

En ding, ding värld....

Visserligen deltar Norge i Libyen och Afghanistan med styrkor, men jag kunde aldrig tro att  det skulle ske ett terrorattentat där. Nu var det visserligen en ensam galning- eller var det det ?
  Vi har upplevt skjutglada galningar i Finland, Tyskland och inte minst i USA, Columbine-massakern är ju ett exempel där.  Nog har det framförts hot både i Norge, Danmark och Sverige. Ja, här hade vi ju en förvirrad dåre i Stockholm som bara lyckades ta livet av sig själv. Till skillnad mot i London och Madrid där många människor omkom i bombdåd.
  Kondoleanser strömmar nu in till Norge från hela världen, här hemma är det  bara Reinfeldt som uttalat sig. Calle Bildt nöjer sig med att twittra lite. Hovet, ja de lämnar en  kommentar på sin hemsida....
   Vad gör hovets pressfolk, var är alla fursteslickarna, ja hovreportrarna? Det svenska kungahuset står ju det norska väldigt nära, särskilt Victoria och Daniel. Var är deras kommentarer och beklagande? Madde är väl fullt upptagen med att shoppa i New York, Carl-Philip tittar väl på sin  Slitzbrud mellan varven på racebanan... Ingen kan väl påstå att kungahuset är särskilt deltagande. Hittills, åtminstone.
   Det värsta är att sådana här händelser brukar smitta av sig, var nästa illdåd sker får vi nog se och höra om.

      Vi är mitt i fruntimmersveckan, vädret är som det brukar, ostadigt som en dräng en lördagskväll. Just nu drar molnen fram över himlen som ett gäng innemänniskor på väg till Stureplan, men de, molnen, "vaskar" inte champagne över oss( regn, alltså). Men hos oss i Haninge har det varit förhållandevis lugnt på regn och åskfronten i år, bara korta oväder och inga större mängder. Som tur är. Värre för de i södra Sverige.
    För att inte tala om södra Chile, där har de fått 2 meter snö i bergen!! De har fått ta helikoptrar till hjälp för att få fram mat och medicin. I Arizona, USA, har de haft ett 900 meter högt sandmolm som dragit fram över Tuscon, eller om det var Phoenix.  Här kan man tala om omväxlande väder!  Nog är det en ding, ding värld vi lever i... inte bara när det gäller väder.
   Grekland har nu fått sitt lån på 158 miljarder Euro. är det någon normal människa som tror att de kommer att kunna betalat tillbaka lånet? Utöver att betala vad de reda är skyldiga om världen?  Tack o lov att Sverige inte är med i Eurosamarbetet!  Nu återstår bara Italien, Spanien, Portugal och Irland att räddas från konkurs...
    Nej, nu ska jag inte förstöra söndagen mer, jag ska sätta på kaffet och sedan ta en promenad fast det blåser friska vindar.
 Lev väl och Gud vare med er, själv har jag inte tid! 

Inga kommentarer: