måndag 7 april 2014

Aprilväder...

Ja, nu känner man igen sig, april och regn. Det hör liksom till. Men det är bra för potatisen, som bonden sa.
   Pollensäsongen, med sälgen som blommar orsakar problem för allergiker. Det gör förmodligen dubbdäcken som folk fortfarande kör omkring med. Asfaltpartiklar och grus..... men nu har det som sagt regnat och då har väl en del sköljts bort.

    Den senaste tiden är det två saker som dominerat media, Ryssland och MH370, det försvunna planet.
Man har tydligen hört ett "pling" som man tror kommer från den svarta lådan- som ju är orange.
Det vore skönt om man fick det bekräftat att planet störtat. Då slipper man alla spekulationer från experter som framfört sina teorier om kapning och att det landat här och där. Orsaken till att planet försvunnit är snart lika många som passagerarna. Nu senast handlar det om en bomb i en frukt!  Det är många som vill synas och höras i mediabruset.. Den verkliga sanningen lär vi aldrig få veta.

      Det gäller nog sanningen om Putins avsikter med Krim och Ukraina, även här har experter uttalat sig om vad han tänker ta ig till med härnäst. Tydligen fanns det planer på att återta baltstaterna, det finns ju ryssar där också som är förtryckta. Men de länderna är ju med i NATO, så risken är mindre än liten tror jag.
Men för säkerhets(!) skull så ha Sverige stationerat två stridsplan på Gotland- förutom de stridsvagnar som står i någon lada. Jag skulle tro att det avskräcker Putin om det hettar till. Målar man sen en bild av Försvarsministern på planen så vore det väl fan om han inte backar...Stridsvagnarna kan man montera högtalare på och låta dem spela " de sista ljuva åren" med Thorleifs(?) eller när Carl Bildt sjunger " fyra bugg och en Coca-cola" Antingen skrattar ryssen ihjäl sig eller så flyr han fältet.
   Nä, nu ska vi inte vara elaka, Coca-cola är gott...

    Carl Bildt ja, M har ju haft ett Sverigemöte inför valrörelsen. Det jag kunde se på TV så liknade det en blandning av frälsarmöte och amerikansk TV-show av den vulgära sorten. Glitter och glam, men inte mycket av äkthet i budskapen..   De verkar tro att de kan gömma verkligheten bakom ett showliknande framträdande, Glöm bort alla sorger och bekymmer, som det heter i visan.
  Att KD oftast ligger under 4%-spärren och att C ligger nära densamma, tja, det verkar inte bekymra Fredrik. Men ha förlitar väl sig på SD som oftast ligger runt 10% i mätningarna...
Nåja, det är 5 månader kvar till valet, mycket kan hända- men förhoppningsvis inte...

   Något annat som hänt - men inte borde ha fått göra det -  är det tragiska i Helsingborg då en supporter misshandlades till döds innan matchen.  Nu är det dags att ta tag i problemet en gång för alla, frågan är bara hur och av vilka. F.d polischefen Björn Eriksson ha gjort en huliganutredning, frågan är hur den hanteras. Politiker, både på regerings- och kommunalnivå, klubbledare, supporteransvariga, sociala myndigheter, alla bör vara med och ta fram förslag, krogägare, ska de ha öppet på matchdagar i närheten av arenor? Bortalagens resor, hur och vad kan göras för att sortera bort de värsta typerna? Bengaler och fyrverkerier?
     De borde förbjudas tycker jag, har inget med fotboll - idrott över huvud taget - att göra. Avstängningar från arenor är något som måste skärpas, det är visst ett 100-tal idag som är avstängda, men det finns plats för fler. Särskilt svåra typer ska ha anmälningsplikt hos polisen vid högriskmatcher. I vissa fall höga bötesbelopp där fysiskt våld ingår.

     F.ö anser jag att: alla människor borde klappa en katt eller hund, det blir man snäll av...



Inga kommentarer: