torsdag 20 mars 2014

Supervintersmocka....

Ja, det är två som som media gärna använder, super och smocka.
Prefixet super används bl.a om valåret, det beskrivs- främst i Aftonbladet- som ett supervalår.
 Jo, jag vet, jag har nämnt det tidigare...
 Men så vitt jag vet så r det ett valår som alla andra, kommunalval och riksdagsval. Ja visst ja, det är val till EU också, men det skrivs det förvånansvärt lite om trots att det är ett viktigt val  påstås det. . Men än har ingen lyckats förklara varför det är så viktigt.... det är ändå de stora, England, Frankrike och Tyskland som bestämmer. Vad de svenska politikerna sysslar med har jag ingen aning om. Det är bara Cecilia Malmström som syns och hörs. Men hon har ju en hög post också. Sen finns det en Hökmark också  (M), oklart vilken funktion han fyller...   Detta om super...det gör de väl också spriten är billigare där nere..

   Smocka, det ordet har använts i vädersammanhang oftast, inte så mycket inom idrotten, fast de är vanligare där, boxning, MMA och ishockey ...
   Det har varit köldsmocka, snösmocka och nu senast råkade en politiker och journalist ut för en skattesmocka!   Han hade skänkt via sitt bolag en summa till en kyrka, då anser skatteverket att det ska räknas som lön och nu får han betala skatt på det. Hur kan en gåva räknas som lön??.
   Det här får mej att fundera på om man ska ge pengar till olika organisationer eller tiggare. Man vill ju inte få en smocka av skatteverket. Istället är det väl de som skulle behöva en sådan...

     En annan som skulle behöva en riktig smocka är Putin, den lille mannen med den stora självbilden...
Hur kan han påstå att Krim tillhör Ryssland? På den tiden då Sovjetunionen fanns, då var både Krim och Ukraina delar av USSR, men sedan 1991 är Ukraina en självständig stat dr Krim är en del. Sedan är det ju så att Chrustjov skänkte Krim till Ukraina redan 1954. Att sedan Sovjet och senare Ryssland haft stora militärbaser där och fick nyligen avtalet förlängt till 2045 eller vad det nu var, hör inte hit. Nu var  det visserligen Janukovits som skrev på avtalet. Han är ju Putins förlängda arm, så var väl inte så konstigt.
    Men det finns nog mycket som vi i väst inte får veta. Vad vi vet är att Ukraina är en korrumperad stat, som de flesta gamla öststater. Nu ledde korruption till  invasion, sen ockupation för att sluta i kaputilation..
   Hur det hela kommer att sluta vet väl ingen, men knappast att Putin backar, en sådan prestigeförlust är ju otänkbar för en sådan macho-man...
   Undrar om han vågar sej på Baltikum också... men nä, det vore nog att utmana NATO och FN alltför mycket.   Här i Sverige kan vi ju börja med att bojkotta rysk vodka.

    För övrigt hoppas jag att man får klarhet i vad som hänt med det försvunna flygplanet, nu har man hittat fynd  i havet utanför Australiens västkust. Det är svårt att föreställa sig oron och rädslan hos anhöriga!

Inga kommentarer: