måndag 3 mars 2014

Våren är här, eller?

Ja, man kan undra, just nu +5 och skön luft, igår kväll kom lite snö, men den regnade bort på en gång .
När jag tittar närmare på syrenen och vinbärsbusken så syns knoppar, en liten bellis har också vaknat, videkissar är det gott om.
   
Nu kan det ju bli bakslag, än kan det komma snö, men inte i några större mängder får vi hoppas.
Tråkigt för alla skolbarn, inte mycket till sportlov, skidanläggningar har haft en dålig säsong i Stockholmstrakten, de förlorar mycket pengar på snöbristen.
    Det gör inte kommunerna, snöröjningen har inte kostat många kronor i vinter, men samtidigt ser man i vilket dåligt skick gator och vägar är så kostnaderna får läggas på asfaltering och annat vägunderhåll.

     Jaha, så är då OS över, det blev en skaplig mängd med medaljer, tyvärr blev några sjuka annars hade det nog blivit fler. En trist avslutning blev det också tack vare Nicklas Bäckströms olycksaliga dopingfall.
Nu ska det inte jämföras med vad Östtyskar, Ryssar och Finska skidåkare sysslat med tidigare, de hade satt i system att dopa sej men nu handlade det om allergimedicin som han ätit i sju år, visserligen med substanser som WADA har med på sin lista av förbjudna medel, men som används i NHL där man inte följer WADA.
 Nu finns det liknande tabletter utan det förbjudna ämnet, pseudoefedrin, som han kunde ha tagit.
Vi som varit med länge minns ju Ulf Lillpröjsarn Nilsson och hans astmamedicin-tror jag det var - som orsakade en avstängning på 70-talet. Även om det var länge sedan borde man ha lärt sig inom förbundet.
   Om han får nån medalj återstår att se, ingen vet ju egentligen om han tog fler än en tablett eller om läkaren gjort ett misstag, ord står mot ord. Men trist är det.

    Fusk av annat slag sysslar med i melodifestivalen, tänkte inte säga så mycket om det mer än att jag inte är förvånad att det sker. Däremot att man vill lägga ut så mycket pengar på en låt som inte vet kommer att slå.
     Med tanke på de senaste årens bidrag borde man veta att ingen låt har blivit någon större hit. Ja, kanske i Sverige, den lilla ankdammen.
Har också svårt att förstå hur man kan lägga ner 100000-tusentals kronor på ljud och ljus, i något fall en miljon kr på att mima till något som varar 3 minuter...
    En artist, Sanna Nielsen är med och tävlar år efter år, men dessemellan, är det någon som hör något om henne? Nu är jag inte så intresserad av den här sortens musik... nåja, men nog är det hela med festivalen
nåååågot överdriven? Den är väl mest till för att Christer Björkman ska vara lite märkvärdig och synas i TV...

 Nä, nu får det räcka med gnäll för den här gången, tandläkaren väntar, nån som vill byta?
Det är en ny sådan också, den gamla visste jag hur hon var, bra, men nu har hon gått i pension.
     Nåja, man får väl se...


Inga kommentarer: