torsdag 9 januari 2014

Nytt år, nya tag, men samma åsikter...

Jaha, så är vi inne på ett nytt år, milt och snöfritt så här långt. Men det ska bli kallt några dar i alla fall.
   Fast inte lika illa som i USA där t.o.m Niagarafallen frusit läser jag i Daily Mail. Min kusins dotter som bor utanför St.Paul har också känt av vintern. Hon var tvungen att tejpa springorna i fönstren. Trots att hon bor i ett modernt hyreshus, men de har en annan standard därborta. Som tur är svänger det snabbt och till helgen blir det + igen.

 Eftersom det inte är någon snö så ser man saker som skulle kunna göras i området, men man får behärska sej, men igår fixade jag ett stuprör som blivit påkört och slitits los från sina fästen. Hålband har köpts in så det var bara att mäta, klippa av två bitar och skruva fast dem. Till våren ska vi köpa in riktiga fästen och göra det ordentligt.
     Vi har ju en liten fixargrupp i föreningen som ska ha sitt första möte nästa vecka och ta upp jobb som bör och ska göras i år. Bl.a några leksaker som måste lagas i lekparken, en takränna bytas ut,  också  parkeringsplatserna ska göras om, plankor tas bort och istället ska stolpar med nummerskyltar sättas dit.
     Ja, trädgårdsgruppen kommer också att ha lite att göra, plattor ska läggas  på  en innergård, möbler till grill och fikaplatsen. Häckar och buskar ska ha sin ansning, träd ska kapas och /eller beskäras. Så nog finns det att göra, tur man är pensionär så man orkar med...ja, det är nästan bara vi som gör något.

 Om man lyfter ögonen utanför vår lilla värld så ser man bara elände, Syrien, Irak, Afghanistan, Somalia, Tchad.... ja listan blir lång.   Flyktingar som desperat försöker ta sej i rangliga båtar till Europa men som inte alltid kommer fram...
  Många lyckas dock ta sej vidare till Sverige, återigen, det är nästan bara vi som gör något...
Visst, södra Europa har ju sina dåliga finanser men det finns ju andra länder. Det är inte bara ett europeiskt problem, det här angår hela världen, kanske främst forna kolonisatörer  i Afrika och USA som bombat sönder Irak och Afghanistan...och försett dem med vapen.

     I Ryssland, Volgograd har det varit två självmordsbombare, bara 70 mil från Sotji där OS ska hållas om fyra veckor. Hoppas säkerheten är tillräcklig i alla fall, de har lovat det. Men man vet aldrig, det kan ju ha gjorts något under byggtiden, dolda som kan fjärrutlösas.  Men nu ska vi inte ta ut något i förskott, vi får hoppas att det går lugnt till och att vi lyckas ta någon medalj.
   De svenska tjejerna i  de alpina grenarna har ju varit bra så här långt, Tre Kronor ser ut att ha ett bra lag, men sen är det medaljkandidater. Skidåkarna tror jag inte på, skidskyttarna... nä, där är det inte mycket att hoppas på.  Sedan finns väl ingenting mer i OS?? Huvudsaken att Brynäs går bra i elitserien, ja SHL då!
  Och Broberg i bandy, Redbergslid i handboll, Man City i PL, Juventus i  serie A och..... nä, kommer inte på nåt mer.
 

Inga kommentarer: