onsdag 25 december 2013

En våt jul....

Ja, julen i år blev riktigt våt, regn av och hela julafton och det fortsätter idag. Blåser gör också, inte
särskilt lockande att ta långa promenader, fast det skulle behövas...
   Men kommunerna är glada, de slipper en massa jobb med snöröjning, de sparar många kronor på det.
Mindre glada är väl de entreprenörer som investerat i dyra maskiner och alla sporthandlare, säljer de skidor nu, ja då är det väl vattenskidor...
   Barn är väl heller inte så glada, de vill ju ha snö, vara ute och åka pulka och skidor och få rosor på kinder och solsken i blick som det heter i  barnvisan.
    Det är väl de som åkt tåg i helgen, inga frusna växlar eller tåg som frusit sönder och blivit stående efter spåren. Det är väl något att glädjas åt för Trafikverket, SJ och  infrastrukturministern... Glada alltså.
   De har varit få olyckor på vägarna, alla har tydligen kommit fram till sina mål utan större besvär.
Inget särskilt har rapporterats i media i alla fall.
    Men är julen inte över, det ska ju åkas hem också så mycket kan hända än, särskilt i Norrland där de har vinter med is och halka. Vi får hoppas att de tar det lugnt och att de är utvilade när de kör hemåt.

   Julhandeln har väl slagit rekord som vanligt, tyvärr så har snatterier och stölderna ökat, mycket är insiderbrott, anställda som stjäl t.ex. Annars är det folieinklädda påsar och väskor som används för att klara larmen, hur sedan får bort dem utan att skada varan, ja de måste väl ha bra utrustning så att inte en dyr jacka eller byxor går sönder t.ex. Men kanske de som bär dem inte bryr sej, bara de får skryta med fina saker.
    Tråkigare är det för de  familjer som drabbas av inbrott där julklapparna stjäls, läser om en familj som fick sina julklappar stulna dagen före julafton ur sitt garage, mitt ute på landsbygden! Där måste tjuvarna ha känt till var de fanns, kan knappast varit en slump. Ett annat par, ja de får nog skylla sig själva lite grann, som -lämnar sin bil i ett P-garage vid Globen och går och handlar. Detta trots att det varnas för dessa brott varje år, skyltar sitter också där man uppmanas att tömma bilen själv- innan tjuven gör det. " vi var bara borta 5 minuter" brukar det heta. Jo, men tjuven klarar det på 2 minuter.  Själv ser jag alltid till att inget syns i bilen, den är kemiskt ren från prylar, inte ens småpengar till P-automaten syns!    Det är klart, de kan ju ta bilen och dra iväg, eller få nummerskyltarna stulna. Helgardera sig går ju inte, om man inte lämnar bilen hemma och går eller tar bussen för att handla..

     Nåja, året går mot sitt slut, vintern kommer när den kommer. Den blir lite kortare i alla fall.
Nu går vi  mot ljusare tider, dagarna blir lite  längre. Minut för minut, som det heter i  Erna Tauros visa.
 Fast hon sjunger förstås att dagarna mörknar, men skit i det nu!

 God fortsättning på er, och Gott Nytt År!


Inga kommentarer: