fredag 6 december 2013

Snön faller... och vi med den.

Ja, nu börjar det snöa även här, även om den kommer som blöstnö. Men det kan bli halt snabbt om det fryser på.   Då är skönt att man inte behöver ge sig ut på vägarna utan kan i lugn och ro ägna sig åt att skriva och läsa. Samt ta ett glas glögg eller två med pepparkakor och ädelost. Nu har jag inte ost hemma, men man kan ju låtsas..

   I morse möttes man av att en av världens mest hyllade och respekterade ledare har lämnat oss, Nelson Mandela.  Vad han betytt för Afrika, folket där och för andra människor tunt om i världen är något som ingen annan har, eller kommer att göra
    Den jag tycker kan komma tvåa, om man nu ska rangordna, är Gandhi,  sedan moder Teresa, Albert Schweitzer och Martin Luther King. Rosa Parks vill jag ha med, det var mycket tack vare henne som Luther King fick fart på medborgarrättsrörelsen. Många vill nog ha med Dalai Lama men för mig är han bara en munk med en titel, något av vikt som han uträttat, var sig politiskt eller socialt kan jag komma på.
   Raoul Wallenberg ska naturligtvis vara med! Det är bara två som blivit hedersmedborgare i Canada, Raoul och Mandela. Så de är båda i fint sällskap.
 Sedan finns det säkert massor med människor som uträttat mycket av vikt utan att få någon större uppmärksamhet.

Några som vill ha uppmärksamhet är politikerna, det är ju ett val nästa år, det gäller att synas och höras göras utspel av varierande kvalité.  Värst är Björklunds gastande om skolan, han har varit ansvarigt statsråd under  sju år, resultaten visar att det bara blir sämre, vi ligger i botten i Europa i en stor undersökning.
   Naturligtvis har han och alliansen inget ansvar, det är sossarnas fel. Nåja, det är en sanning med modifikation, visst var reformerna   på 80 och 90-talet inte de bästa, men som sagt, de har haft sju år på att ändra dem till det bättre men skändligen misslyckats, varje reform Björklund har föreslagit har gjort resultaten sämre, både utbildning  av elever och lärare.
  Men om det blir en rödgrön regering och resultaten vänder uppåt  2016-20, då kommer Björklund att säga: se, det här är tack var vårt arbete, jag har - och tar- ansvaret för detta.
     Ja,ja, den som har elever får C, som det stod i blandaren en gång.

   Nu är det fredag och det är dags att göra helg, rotmos och rimmad oxbringa står på matsedeln idag.
Mums i kvadrat och kubik!!


Inga kommentarer: