måndag 26 augusti 2013

Måndagskvitter..

Är det inte, mer av måndagsgnäll.
   Kanske inte så konstigt efter att de senaste dagarna ha följt händelserna kring Arbetsförmedlingen och dess GD. Det står för Generaldirektör i vanliga fall men här i betydelsen Galen Dam.
Något annat kan man väl knappast kalla henne, Bermudez - Svankvist. Vilket namn förresten, har någon sett en svan med kvist?  Kanske galen är att ta i, men nog har hon höga tankar om sig själv, det kan ingen - inte ens hon - förneka. Nu får hon sparken, konstigt vore det annars!!
   Det värsta är att hon får behålla lönen på 142.000 kr i månaden. Men övriga förmåner tas väl bort? Tjänstebil och mobiltelefon t.ex. Ja, hon väl få en kontantkortstelefon utan surf...
  Nu hamnar hon på det som kallas djurkyrkogården ( ett passande namn för en gammal drake som hon) där det finns en mängd kasserade direktörer som har några meningslösa utredningsuppdrag.
 Jag utgår från att hon har ett förordnande på 6 år, det brukar de ha, sen får hon väl gå till AF och söka jobb. Hon vet ju adressen...
   Undrar förresten om styrelsen byts ut också ? Där finns ju några som fått sparken tidigare, Sjöstrand från skatteverket, Berner från SR- där han aldrig han börja och Lindsöö från Svenskt näringsliv ( bl.a). De övriga är ju okända, även för pressekreteraren på AF- och på departementet!  Säger en hel del om hur viktig AF är hos regeringen..inte högt prioriterad i alla fall. Men det märks också på arbetslösheten.
   Ja, Bermudez-Svankvist fick också sparken som stadsdirektör i Södertälje innan hon hann börja sin tjänst! Hon kom ihop sig med en del andra chefer. ändå får hon jobb som GD! Men det var ju också en misslyckad figur som anställde henne, Sven-Otto Littorin.. ni minns väl honom, ministern och sexköparen?

    Är det inte märkligt hur dessa personer kan flyta runt i systemet och alltid få nya uppdrag? Någon kompetens behövs tydligen inte, bara stopp in dem som styrelseledamot i något statligt verk  eller liknande.
   Vanliga löntagare, när de får sparken, då får de klara sig bäst de kan.
Jag vill nog påstå att det politiska livet i mångt och mycket liknar en skyddad verkstad.   De måste ju ha så mycket avgångsvederlag och pension för att klara sej om de ändå blir tvungna att lämna sin tjänst. Riksdagsmän/ kvinnor t.ex. De har så osäker plats och måste ha hjälp om och när de får avgå.
  Men som sagt, vanliga löntagare...

 Politiker ja.. har ni tänkt på Alliansen, förutom Reinfeldt så finns HÄGGlund, BJÖRKlund och ett LÖÖF.
Mycket från floran där! Men Reinfeldt är ju en vanlig träskalle...

   Det är som sagt måndag, man måste spara på krutet, kan behövas senare i veckan...

Inga kommentarer: