måndag 4 februari 2013

Vintern ra.... i helsike heller !

Nej någon vår är inte i sikte. Inte någon annanstans heller. Men i USA har man via ett känt murmeldjur på Groundhog day, fått veta att det blir en tidig vår. Men det är i USA som sagt var..

     Men här så kommer det snöblandat regn, tidigare var det vassa snökorn, firn, kallas det. Om man vill, det är firnt väder idag...förhoppningsvis tar det på den gamla snön så den sjunker ihop och isen på vägarna luckras upp.
   Men vi ska inte klaga, tänk på Australien. För några veckor sedan härjades stora delar av landet av gräsbränder, nu är det översvämningar i nordöstra delen, Queensland, som drabbas. Vad är då lite snöslask att bråka om ?

    Vad vi däremot ska bråka om, det är hur politikerna hela tiden skor sig på oss. Nu ska visserligen pensionsvillkoren ändras, men bar för de som väljs in efter valet 2014. De som sitter nu får behålla sina guldkantade förmåner. Dessutom ska de som slutar , eller sparkas ut, få hjälp med att söka jobb. Hmmm, när de sitter riksdagen så är de sååå duktiga, kan och vet allt. men när de ska ut i "den riktiga världen", då måste de ha hjälp! Är det inte konstigt vad fort det svänger?  Men de har ordnat med jobbcoacher för andra, nu får de väl utnyttja dem. Om de nu inte hamnar i bolagsstyrelser eller i tankesmedjor. Där behövs ingen särskild kompetens. de anställs ju bara för att de har kontakter i politiken och kan vara dörröppnare. se bara på Göran Persson, han har ju ingen högskoleutbildning, bara ett hedersdoktorat, men sitter i  en PR-byrås ledning och i Sveaskog. bara för att han nu är torpare... äh, det var taskigt, han är ju storbonde. Men han har definitivt lämnat (svikit) sin bakgrund som arbetarklass. Något jag aldrig skulle kunna göra.
 
 Politik ja, det börjar visst knaka i alliansen, de små verkar sticka upp mot M. Det gör de rätt i. Men samtidigt, om de orsakar splittring..ja, det är ju bra för oppositionen. Bara de nu är på hugget och utnyttjar möjligheterna att ta kommandot när de kivas inbördes i regeringen. Nu har ju Åkesson fått stöd, tycker han själv, av Billström i invandrarpolitiken, vilket han naturligtvis inte håller med om.
      Moderater brukar dra fram att S samarbetar med SD så fort de lägger en röst i riksdagen som går emot regeringen, undrar vad de säger nu om SD röstar med dem i den här frågan.   SD är ju ett vågmästarparti och röstar på den sida som ligger nära dem i frågor som de värnar om. Kanske de taktikröstar  i vissa  frågor bara för att vinna nya anhängare? Inte så lätt att veta alla gånger.

     Några andra som röstar är ju de som tittar på melodifestivalen och de som tittar på idrottsgalor. Där verkar det vara mer på personen än melodin/ prestationen. Nu tittar/röstar jag inte själv, men det är roligt att läsa dagen efter att det var fel låt/person som vann, så jag bryr mig inte så mycket då jag inte kan säga om det var ett rättvist resultat. men det är det väl aldrig. Jo, när Brynäs, Gefle IF och  Juventus vinner.  och när jag vinner på Lotto och stryktipset. Allt annat är fel!

     Jaha, då var det klart då. jag som inte hade en tanke på vad det skulle handla om när jag började. där ser man! 

Inga kommentarer: