lördag 23 februari 2013

Solen har återvänt, Det var på tiden!

Ja, nu verkar det ljusna, vakande för första gången på länge med solsken, inte i blick direkt, men den lyste genom fönstret. Det är visserligen flera minusgrader kl. 07.30, men det stiger snabbt.
    Så vi får väl anta att våren är på väg. Äntligen, vintern har varit lång, kall och snörik. Om man inte gillar att åka skidor så är det inte mycket att göra ute. Bara att promenera, vilket är både nyttigt och skönt, men inte så roligt när gångvägarna är isiga och ojämna efter dålig plogning.

    Något mer som man önskar vore över är melodifestivalen. Inte för att jag tittar eller lyssnar, men när man ser i tidningarna hur de se ut och  vad de sysslar med kan man undra om det ska kallas för Melodifestival.
Nu är det mim, dans och en klädsel som hämtad ur en freakshow. Musik och melodi handlar det inte om i alla fall. Ni minns väl de ryska gummorna och de finska monstren??   Vad hände med orkester och låtar som man åtminstone stod ut att höra mer än en gång? Och all dessa s.k humorinslag som ska vara med i alla galor? Humor, det är väl något man ska skratta åt eller hur? Men det mesta får man ha skämskuddden för ansiktet. Det kanske vore en bra affärsidé! Att designa och tillverka speciella skämskuddar, helst då för olika typer av program eller galor. En kudde kan t.ex ha motiv av idrottare, någon annan med Carola på. För att ta två exempel..

   Ett annat tillfälle då man borde ha en dylik är när man ser debatter i TV, vid utfrågningar eller partiledar- debatter.   En skämskudde för varje parti, med blommotiv, utom för SD, den ska vara brun, de snackar ju mest skit i alla fall.
   Nu senast jag hade behövt en sådan var när Reinfeldt försvarade Vattenfalls affär med NoOn. Då stod han med sitt uttryckslösa ansikte och fritog sig allt ansvar för affären. Det var Vattenfall som tog beslutet, Maud Olofsson var ansvarigt statsråd. Dessutom, framhöll han spydigt att: S förre näringsminister satt minsann i styrelsen och han sa ingenting!  Att det sen var 15 år sen han, Anders Sundström, var det och som lämnade riksdagen 2004 struntade han i! När  man använder sig av sådana billiga  knep visar bara hur desperat han är och  att han helt enkelt glider undan sitt ansvar. För det är ju så att Vattenfall är ett statligt verk, visserligen lyder under Näringsdepartementet, men Reinfeldt är statschef och Den Högst Ansvarige!
   Maud har ju lämnat regeringen- inte en dag för tidigt- men hon förklarade att om man skulle stoppat affären så hade man varit tvungen att byta hela styrelsen. tror jag inte för en minut! Hade räckt med VD´s Steinar Löstedt, eller vad han heter, och ev. styrelseordföranden, bara för att markera vem som egentligen bestämmer.

   Men  nu är det som det är, om drygt 19 månader är det val och då får vi se hur många av det svenska folket som går sida vid sida med Reinfeldt, tycker det ser ut han är ganska ensam redan nu, hans allianskollegor verkar i alla fall gå tre steg bakom, och gärna till  lite höger, kanske inte Björklund, han går i sin egen ett- två, ett -två-takt, även om det inte är i strikt marschtakt..

   Sådär, det får räcka för idag, det är ju ändå söndag!

Inga kommentarer: