onsdag 30 januari 2013

Dum, dummare, Göran Hägglund - m.fl..

Förra veckan så blev folk förbannade över PPM och att pensionerna blir sämre. Men tror någon att Göran Hägglund tänker göra något ??  Icke, han tycke att det är bra som det är  och att det på sikt blir bättre.
  Vem tror han att han lurar, förutom sig själv? Vad han inte tänker på är att det finns pensionärer inom partiet, även om de är få- med tanke på hur litet partiet är. Dessutom är det nog ganska välbeställda sådana.
  Göran verkar leva i en parallell värld, han förstår heller inte problemen med apoteken, fler och fler läggs ner, det är svårare att få rätt medicin och att få den i tid. Dessutom till ett högre pris.
    Sämre pension + högre medicinkostnader i ett läge där vi blir äldre och sjukare.... Vad gör PRO och SPF?  Inte är det ofta man hör eller ser dem i debatten. Möjligen Curt Persson, som ju själv har en bra pension, men det har ju alla som haft ett politiskt eller fackligt uppdrag i många år. Jag har då inte sett någon pensionerad sjuksköterska eller sågverksarbetare i någon styrelsefunktion  någon av organisationerna. men de har väl jobbat så hårt att de inte orkar. Till skillnad från byxbaksnötarna...

  Vi fortsätter väl i den politiska röran, främst den blå-bruna..
Det bråkas och ifrågasätts en hel del inom C, en gammal räv som Per-Ola Ericsson mot Annie Lööf, Anders Jonsson mot Annie Lööf, Hatt-damen  hostar till ibland. Ska bli intressant att se vad som händer i februari under deras landsmöte.  Hon. precis som Göran Hägglund har ju låga siffror i opinionsmätningarna, men jag tror Göran inte bryr sej så mycket, han verkar mest trött på allting. Nu blir han ju också påhoppad av sin allianskollega Jan Björklund, han  är inte överens med Göran i en del frågor. Men Jan, å andra sidan, borde ägna sej åt skolan, vi halkar ju efter övriga Europa i de flesta ämnen. Ju fler förslag och reformer Jan kommer med, desto sämre verkar det bli i skolan med kunskaper och kompetens hos lärare. För deras utbildning är ju heller inte av " världsklass" för att nu använda ett uttryck blivit populärt att använda.
  Särskilt i Stockholm, där det borde heta "världskass."  Där byggs det för lite,befolkningen ökar och med det trycket på nya bostäder. Men nu vill man istället låta IKEA bygga ett varuhus strax söder om Globen + 500 bostäder. Politikerna har nog inte åkt kollektivt i de trakterna, fulla bussar och tunnelbanan ska vi inte prata om. Biltrafiken på Nynäsvägen? minsta stopp och det blir kaos. Jag vet, har ju pendlat den vägen i 23 år...Parkeringsplatser?. Det ska visst byggas i underjordiska garage, men det lär inte räcka. Då blir det lokalgatorna i gamla Enskede, till besvär för de boende. Ni kan ju tänka er synen: arrangemang i Globen, Tele2 arena och IKEA ....Förhoppningsvis har ombyggnaden av Slussen börjat då. Att ta bilen in till staden en sådan dag är inte att tänka på. Nu drabbas inte jag, men andra.  Om det skulle bli nödvändigt så får man väl åka via  Farsta, Älvsjö och ta Essingeleden och svänga av vid Fredhäll eller fortsätta till Haga Norra..
   Det blir väl som i Kar De Mummas klassiska sketch och trafikplanering. Den går nog att lyssna på via Youtube.

   Några andra stolpskott till politiker hittar man inom Landstinget, där ägnar man sig åt skatteplanering som de värsta finansvalpar! Man trixar med leasingavtal med USA-banker, säljer tåg och leasar dem. Det gick bra till bankkrisen i USA. Stockholms landsting för betala 300 miljoner för att säga upp avtalet! Men stabschefen inom SL tycker det var ett bra avtal, annars" hade fått köra med gamla tåg till 20025" säger han.
   Fan tro´t. Det är ju svårt att motbevisa det påståendet . Men i mina ögon verkar det var ett rent teoretiskt resonemang.

 Reinfeldt då, ska han slippa undan den här gången?  Nej i sedvanlig pompös stil avfärdar han ÖB som ett
"särintresse bland andra som vill ha mer pengar"! ÖB, försvaret, ett särintresse?? Reinfeldt är ju gammal fjälljägare och var värnpliktigt befäl, jag trodde han var  försvarsvänlig. Dessutom har är ju (väl?), i egenskap av regeringschef högst ansvarig för Sveriges försvar. Konstigt att inte  Anders Björk, den gamle försvarsministern inte sagt sagt något. Men han är väl för chockad ännu. Tydligen är Jan Björklund det också, han är ju en gammal major i armén..

  Nej nu får det räcka för i dag, klockan är 09.30 , dags att sätta igång hjärnan och börja tänka..
Regnar gör det också, men jag måste ut ändå. Jag får se mej för, det är rena isgatan inne i området.
  Det är så halt så man tror inte det är sand... 
Snart är januari slut, precis som denna krönika..  lev väl och var rädda om varandra. 
  

Inga kommentarer: