onsdag 16 januari 2013

Hej mitt vinterland..

Ja, efter en tid med mildväder så slog vintern till igen, igår och i natt har det kommit dryga decimetern med nysnö. Tur att det är lättskottat.  Samtidigt är jag glad över att inte vara beroende av bilen. Tänk på de stackarna i Skåne som var inblandad i masskrocken. Tur  ändå att det var bara en som omkom, de skadade drabbas ju också hårt naturligtvis. Åkerierna och de som väntar på sina varor... jag vill inte tänka på vilka kostnader det medför. Även på E 18 mellan V-ås och Köping blev det trafikkaos.  Och som ett brev på posten, nja ännu säkrare dyker trafikmagister Robert Collin upp i Aftonbladet och talar om för folk hur de ska köra. Kan ingen göra honom till trafikminister så att vi får säkare vägar, bilar och trafikanter? Enligt honom är det bara han som kan köra bil. Naturligtvis vet han mycket, men att uttala sig om olycksorsaker utan att vara på plats tycker jag han ska låta bli. För så vitt jag vet satt han i Norrtälje, en bra bit från Skåne..

       En annan som  uttalar sig vitt och brett är Per Ankersjö, Centerpartist och borgarråd i Stockholm. Han och den idégrupp han ingått i har ju föreslagit- som vision, men ändå- slopad skolplikt, platt skatt, månggifte!! och fri invandring. Undrar om Jimmie Åkesson har hämtat sig än? Till råga på allt så har Alexander Bard varit med i förslagen. Tycker  nog han ska hålla sig till artistlivet, sådant det nu är.
     Annie Lööf, den småländska katastrofen, fick avbryta semestern och åka hem för att få ordning i klassen. Hon stoppade ju en del förslag, fast hon själv bloggat om månggifte tidigare. Småland, med Sveriges Jerusalem ( Jönköping) skulle nog skakas i sina grundvalar om det skulle gå igenom. Nu lär det inte ske, men bara tanken... två svärmödrar t.ex..vilket ju är straffet för bigami enligt somliga.
    Månggifte är ju inte ens tillåtet inom mormonkyrkan längre, det är väl bara muslimer och kanske några mindre folkgrupper i Asien som har den formen av samlevnad.   Men ju fler konstiga idéer C plockar fram, desto bättre, för då lär de försvinna ur riksdagen tillsammans med KD. Konstigt förresten att inte Göran Hägglund sagt något om månggifte och Jan Björklund tiger om förslaget med slopad skolplikt. Men han håller ju redan nu på att rasera skolan, inga ungar kan väl snart läsa eller skriva när de går ut 9-an. Vad ska de syssla med då de ska arbeta? Lågavlönade skitjobb? Då minskar arbetslösheten, de som har råd får ju RUT-avdrag för läxhjälp. Så behåller Reinfeldt & co klassklyftorna, de rika blir rikare och vi andra fattigare och fattigare..
     Men nu ska vi inte måla fan på väggen , det är val 2014. Så då får vi väl städa efter borgarna som vi gjort förut. Fast det kommer att ta tid.
   Nu får det räcka för idag!

Inga kommentarer: