måndag 21 januari 2013

Den här vecka börjar bra... sa han som skulle hängas på måndan

Nja, riktigt så illa är det väl inte, men det är mulet och små vassa snöflingor i luften.. Temperaturen ligger runt -6, -7  grader. Så länge den inte går under -10 är det OK.
    I helgen som kom då erkännandet från världens störste fuskare, Lance Armstrong ha erkänner doping, fast inte riktigt ändå..men han har nog rätt när han säger att om 200 kommer i mål som är det 5 som är rena.
     Ja, cykelsporten är ju känd för doping, det första jag minns är en dansk cyklist från OS 1960. Han dog under tävlingen. Här var amfetamin orsaken.  Men i så krävande tävlingar som Tour de France, Giro de Italia, Spanien runt, så måste det till medel för att orka hålla det tempo som tävlingarna kräver. därmed inte sagt att jag accepterar det, inte heller i andra idrotter, men helt fritt från doping kommer det aldrig att bli. Tyvärr.
   Några andra som erkänt men ändå inte riktigt i alla fall är diverse artister som fått betalt i obeskattade pengar. Några har sagt : oj, det blev ett misstag men nu så.. Jaha, de vill att man ska tro på tomten också ? T.o.m Lill-Babs med 60 år i branschen säger att det var ett misstag, men nu är skatten betald. Pinsamt! Hennes tidigare skatteproblem och konkurs borde ha lärt henne något. Nej här har samtliga trott att de ska komma undan.  Även en sådan person som Björn Ranelid, här fick ju GW Persson rätt, han stoppade pengar i egen ficka. Det måste svida för Ranelid. De var inte bästa vänner tidigare, inte blev det bättre av det här..

  Några som inte kan komma undan med skatten är vi "vanliga", pensionärer i synnerhet. Vi betalar fortfarande mer skatt än löntagarna, nästa år ska dessutom pensionerna sänkas.  Det är viktigare för Borg att sänka skatten med dryga 16 miljarder för företagen, bara Handelsbanken år en lättnad på 1,6 miljarder. Detta trots att varslen ska öka med 30000 personer 2013. Inte kan jag se att det har något med arbetslinjen att göra. Tror någon att t.ex Handelsbanken tänker anställa några människor? Någon ? Inte?  Nä, tänkte väl det.    Några som väl kommer att varslas är väl Centerpartiets förtroendevalda, om inte förr så efter valet. Nu ligger C på 3.2%, KD har fått  några av deras sympatier, så de ökar med 0,9 % och ligger över spärren. Men mycket kan hända. Men en minister har i alla fall sett vad som är på G, Nyamko Sabuni, hon lämnar politiken helt idag. Jag kan inte påstå att det är någon större förlust, hon har inte synts så mycket eller gjort några större avtryck.  Några andra som jag tror kommer att försvinna är Elmsäter-Svärd, Hillevi Engström och Karin Engström, ett rejält stolpskott!. Vi som känner hennes syster förstår vad jag menar.... :-)
Nu har S verkligen chansen att visa vad de vill och tänker göra, ammunition saknas ju inte.

      Det gör det inte i USA heller, återigen får vi läsa om massmord, nu senast var det en 15-åring som sköt 5 personer i New Mexico. Jag tvivlar på att Obama lyckas få igenom några förändringar när det gäller vapenlagarna. Därtill är NRA, National Rifle Organisation för stark lobbygrupp.
      För övrigt tycker jag att det finns för mycket vapen runtom i världen.. Pang och bom.. Man kan väl vara vänner ändå? Som 55:an Olga sa i en sketch.
    Tack för nu- som de säger i TV. Ett irriterande uttryck, eller hur?

Inga kommentarer: