söndag 6 maj 2012

Ständiga förändringar..

Mina trevliga grannar, Niklas o Frida har flyttat, Frankrike har fått ny president, han heter Holland(e)! och i Grekland har nynazister tagit plast i parlamentet. Dessutom har vi en ny styrelse i föreningen efter ett långt och pratigt möte . Tur man inte var där! Men jag vet hur dessa - och liknande- möten kan vara, människor som annars inte säger eller gör något vaknar till till och har åsikter om allting och ingenting. Men ansvar vill de inte ha, det får "någon annan" eller föreningen ta. men föreningen är ju vi...så var det inom facket förut också. Nä, bäst att hålla sig på sin kant och arbeta på egen hand med det man har lust, tid och ork med. Men livet går vidare   i vilket fall som helst.  

  Det gör det nog i  min gamla församling, trots påståenden om både det ena och andra inom kyrkan, personalproblem och placering av kyrkans pengar i fonder som är tvivelaktiga(?) prästen som är populär ifrågasätts av somliga,andra backar upp honom. Det märkliga är dock att det tydligen bara är två partier som deltagit i kyrkovalet, inga av de vanliga, centern, sossar, folkpartister och moderater verkar finnas med. Vad hände med dem ? Nu heter de nånting i stil med Kyrkans väl och Hamrånges framtid Vad är det för politisk inriktning på den? Höger eller vänster? Men den trenden verkar finnas överallt, små lokala partier så mest verkar vara ute efter makt och inte agera enligt vanliga politiska värderingar. Oftast är det enfrågepartier med kort livslängd eller med få mandat i församlingar vilket ofta orsakar mer skada än nytta  då de sällan kan samarbeta, i en del fall även förstörd bygemenskap. Det har hänt i några fall. Trist, men så ser ofta samhället ut, missnöjespartier eller grupper som bara månar om sin lilla värld. Som sagt, ansvaret ligger oftast hos
" någon annan" eller hos " samhället". Som är vi alla  är en del av, vi är samhället, vi är  någon annan !
   Anser jag. Vad anser ni?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hamrång kyrkofullmäktiges sammansättning ser precis ut som organisationerna runt om i sverige. Inkompetenta pratglada individer styr allt mer i organisationer och partier. Man blir inte vald p.g.a kompetens eller ideologi utan av könstillhörighet och populistiska åsikter. Därför ser Sverige och hamrånges kyrkofullmäktige ut som det gör. Det behövs mer av livserfarenhet, ideologi och ansvarstagande i Sverige om det skall bli någon ordning.