måndag 14 maj 2012

Nä, nu blommar det !

Jo, det är alldeles sant. Jag ser genom mitt vardagsrumsfönster hur spireahäcken är vitpudrad med blommor,  tulpaner, penséer, pärlhyacinter,  violer lyser upp vår lilla tomt. I krukor kommer potatisblasten med fart och svartvinbärsbusken är full med anlag till kart. En härlig tid, dessutom en svensk flagga mot en blå himmel med en knoppande syrenhäck bredvid. Kan livet vara bättre än så här?
 I Globen och i Hartwell arena i Helsingfors pågår hockey-VM. Bryr mej inte så mycket om det längre, fotbollsallsvenska pågår samtidigt och snart är det EM i Ukraina och Polen. Vinter och sommaridrotter går i varandra. Man bli mätt på idrott när den pågår hela tiden. Förr- när det var bättre- så var det ett uppehåll mellan hockeyn och fotbollen, då hann man smälta intrycken från den ena serien innan den andra började..Men med det här betraktas nog jag som " gammal gnällig gubbe". Låt gå för det då!
  Vill jag se hockey och underhållas, då tittar jag hellre på filmen  "Slagskott"  med Paul Newman från 1977 !
  Såg i TV, för att växla spår, att Reinfeldt varit i Afghanistan  på besök hos svenska soldater iförd en brun kostym. Kom då att tänka på den klassiska historien : Napoleon hade alltid en röd rock så att soldaterna i skulle se blodet om han blev sårad. Hitler hade alltid bruna byxor... Som sagt, Reinfeldt hade en brun kostym..  han, Reinfeldt, gjorde ett uttalande under en intervju i ett annat sammanhang där han konstaterade att arbetslösheten bland " etniska svenskar" mitt i livet var  låg. Undrar vad en etnisk svensk är i hans ögon och när blir man en sådan? Med tanke på att han har en anfader (morfars far?) med väldigt mörk hy (man får ju inte säga N-ordet) så vore det bra om han gav ett klart besked..   
   F.ö så är nu Sverigedemokraterna det fjärde största partiet, vill bara nämna det i sammanhanget.
 Nej, nu är det dags att ta en påtår och planera ( ha, ha, ha!) dagen..   Ut och njut, som en kampanj i Stockholm hette 1988.

1 kommentar:

Anonym sa...

Reinfeldt blamerade sig verkligen när han använder begreppet Etniska Svenskar? Han har själv varit med om att ändra vår grundlag så att vi svenskar inte är någon etnisk grupp. Etniska Svenskar finns inte.