söndag 19 oktober 2014

Ryssen kommer !


Ja, det kanske är så, konstigt att inte Bildt har varit i farten, men nu ska han ju vara barnvakt i TV.
För en del går karriären snabbt utför..
    Filippa Reinfeldt gör som Fredrik, lämnar politiken helt. Inte en dag för tidigt, men många dagar för sent...Nåja, hon hittar säkert på något , RUT och läxhjälp har den nya regeringen slopat, så i den branschen har hon inget att hämta.. restaurangmomsen blir kvar, så MacDonalds eller Big Burger?  Men hon kanske tänker utmana Kinberg Batra och blir partiledare?
Hahahahaaaa !
   Den nya regeringen, ja, nu har man avslöjat Romson som miljöbov, är någon förvånad?
Målar sin båt med giftig bottenfärg, släpper ut gråvatten i sjön, tankar med  diesel. Ja, miljön hamnar bak när det gäller en själv..  Undrar hur länge hon blir kvar?   Maria Westerstrand, kom tillbaka!

   Jag är besviken på regeringen och den nya ledningen i Stadshuset. Först flyttar man fram bygget av förbifart Stockholm, vill lägga pengar från trängselskatten på kollektivtrafik istället. Nog för att det behövs pengar där också. Men, förbifarten är en del av E4, vilket de inte kan eller vill förstå. Har de suttit i bilkön på Essingeleden - som varför liten när den invigdes 1967- en vardagsmorgon vid 9-tiden ? Förra veckan tog det en dryg halvtimme genom Södra länken, Essingeleden till Haga Norra, där började det gå i normalfart, annars var det 20, 30 och 50 som gällde. Inte var det bättre när jag kom från norr vid 3-tiden, samma långsamma köer ända till Enskede..Jag var dum som inte åkte genom staden, men.. Hade kunnat svänga av och åka Bergshamraleden via Albano och Sveavägen, men jag låg i fel fil då...   Politikerna borde sitta där själva i osande köer bakom yrkestrafiken, för det är den som dominerar! Kanske blir det bättre när Norra länken och Karolinska är fädigbyggt, men förbifarten behövs i alla fall...

     Det andra felet man gör- nu är det stadshuset. är att stoppa bygget av nya Slussen. ska de låta den rasa ner helt innan de får tummen ur?  Ett bra förslag har i alla fall dykt upp. De vill slopa bygget av de stora glashusen som skulle förstöra utsikten från själva slussplan. Det behövs inga stora skrytbyggen till kontor, märker inte att banker och myndigheter flyttar ut ur stan? Swedbank har gjort det FK likaså- eller ska i alla fall  från Klara västra kyrkogata. Tekniska Nämndhuset ska rivas(?) om 5-6 år och byggas upp vid Söderstadion. Hela slakthusområdet ska ju byggas ut och om, Mycket av verksamheten flyttas till krossen vid Larsboda i Farsta, oklart när. Så inga kontorshus vid Slussen alltså. är vi överens? Bra.

      Men varför bryr jag mej? Jag ska ju lämna Stockholm och  berörs inte av detta.  Kan så vara, men jag har blivit en Stockholmare- light efter alla år och vill inte att  staden ska försena och förstöra det som är bra och det som behövs.

      Slut på söndagens synpunkter.

Inga kommentarer: